Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Degustările de vin, tot mai căutate de tineri. La Iași a avut loc un eveniment neobișnuit: degustare de vin prin jocuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Degustările de vinuri au început să fie tot mai căutate de tineri, mai ales atunci când organizatorii vin cu idei inedite. La Iași, tinerii își petrec serile de weekend cu prietenii și află câteva dintre secretele vinurilor prin jocuri.  

30 de tineri din Iaşi au mers, vineri seară, la o degustare de vin mai puțin obișnuită. Nu doar au gustat, sub îndrumarea unui somelier, mai multe soiuri, dar s-au și distrat. Au participat la jocuri de societate și concursuri de cultură generală, despre vinuri.

Barbat: „La Trivia și la jocuri din astea nu am mai fost. E interesat, deocamdată. Erau soiuri de vinuri și le știam pe toate”.

Femeie: „E prima dată, e foarte fain, e distracție, suntem cu prietenii, îmi place, e frumos”.

Ilinca Gorodenco, somelier: „Rolul unui astfel de joc este să învățăm despre vin într-o manieră mai relaxată. Putem învăța text, tehnici de vinificație, tehnici de deschidere a unei sticle cu vin, soiuri noi de vin pe care poate nu le recunoșteau înainte”.

Citește și
love island
Love Island nu e doar despre dragoste, ci și despre noroc. Cum poți câștiga un sejur de 7 nopți în Tenerife

Iar vinurile spumante au fost la loc de cinste. Și în jocuri, și la degustare.

Fată: „Nu știam ce înseamnă cuvântul Cremant și am descoperit că e un alt cuvânt pentru șampanie, pentru că provine dintr-o altă regiune Franței”.

Fată: „Avem un spumant blanc to blanc. Este un vintage, este extraordinar de frumos, cu perlaj mirobolant. Aromă extraordinară”.

Claudia Rusu, organizator: „Vin și în grupuri de 4-5 chiar și de câte 10 persoane. Și așa învață și câteva lucruri noi și își petrec băutele într-un mod mai controlat. Am gândit degustările să fie cât mai accesibile pentru ei, poate sunt la început de drum în relația cu vinul”.

Următoarea degustare de vinuri va avea loc peste două săptămâni, iar tema serii va fi o surpriză, promit organizatorii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult