Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De la fotolii, până la coșuri de supermarket aruncate în lacuri. Asta poți vedea dacă îndrăznești să te plimbi prin Capitală

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autoritățile locale au început să curețe cele mai murdare lacuri din București. Salba de lacuri, formată pe râul Colentina, s-a umplut de deșeuri.

Oamenii au aruncat tot soiul de gunoaie, de la materiale de construcții, ori anvelope și fotolii, până la coșuri de supermarket. Pentru că nu i-a prins și nu i-a amendat nimeni, pe malul lacurilor s-au adunat munți de gunoaie mai înalți decât casele.

După zeci de ani în care prea mulți oameni au aruncat în lacuri tot ce ce îi încurcă prin case ori curți, salba de pe răul Colentina s-a transformat într-o uriașă groapă de gunoi.

La suprafață plutesc jucării, capace, anvelope, valize, haine, fotolii, lăzi și coșuri de la supermarket. Deșeurile grele sunt la fundul apei. Ca să curețe mizeria, muncitorii au început să excaveze malurile. Când vor termina, vor ridica deșeurile de sub apă cu un un utilaj special.

Curățenia salbei de lacuri a început în această primăvară și abia a ajuns la jumătate. O parte din deșeuri au ajuns la groapa de gunoi, o parte sunt depozitate pe malul lacurilor. Muntele de gunoaie este atât de mare că depășește la înălțime casele de pe mal.

Citește și
ploaie
O ploaie abundentă a făcut ravagii pe plajele din Mangalia și Jupiter. Zonele turistice au fost transformate în lacuri

Cristian Didiță, reprezentantul Primăriei sector 2: "La groapă au ajuns 7500 de tone și pe mal estimat sunt 3 mii de tone, s-au adunat peste zece mii de tone. Seara veneau dubițe și aruncau moloz, aruncau gunoi luat din diverse locuri."

Cei care locuiesc în apropierea lacului Colentina, pe strada Peisajului, nu se pot lăuda cu cel mai frumos peisaj din lume.

Râul Colentina traversează tot Bucurestiul prin sectoarele 1 și 2. Cele mai murdare lacuri - Tei, Plumbuita, Colentina, Fundeni și Dobroiești - vor fi curățate, iar malurile greu accesibile, reamenajate.

Radu Mihaiu, primarul sectorului 2: "Este prima dată când se întâmplă la modul sistematic acest lucru. Vreau să fie o continuare a promenadei verzi din sectorul 1. Să fie loc de mers, de alergat, de mers cu bicicleta, zonă verde, poate un loc de joacă."

Planurile din trecut au rămas doar planuri. În 2013, primarul de atunci al Capitalei, Sorin Oprescu și ministrul Dezvoltării, Liviu Dragnea, semnau un proiect de renovare a lacurilor de pe râul Colentina. Uniunea Europeană ne-a dat 20 de milioane de euro pentru asta.

Doar că autoritățile au reușit să amenajeze și să curețe doar Lacul Floreasca. Lucrările de renovare nu au fost recepționate, au fost lăsate baltă și s-au degradat, iar malurile s-au umplut din nou de gunoaie.

Ce planuri au autoritățile aflați din emisiunea "Interviurile lui Vitalie", difuzată exclusiv online, pe stirileprotv.ro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult