Modifica setarile cookie
Toate categoriile

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a produs elvețianul „vampir” accidentul controversat. Șoferii loviți vor să dea Poliția în judecată

Your browser doesn't support HTML5 video.

Victimele accidentului provocat de un tânăr elvețian care se pare că era drogat în timp ce încerca să scape de poliție formulează acuzații grave.  

Aceștia susțin că agenții de la Rutieră le-au pus viețile în pericol atunci când au oprit traficul în apropierea unei intersecții de pe DN1, iar mașinile lor au devenit obstacole în calea individului care gonea nebunește.

Trei oameni au ajuns la spital, iar patru mașini au fost avariate.

În imagini surprinse de o cameră de bord după accidentul în lanț produs de elvețian se vede o mașină de poliție oprită pe marginea drumului, apoi mașina abandonată de fugar, iar puțin mai în spate 4 autoturisme avariate pe ambele benzi.

Practic, polițiștii au oprit mai multe mașini aflate în trafic iar fugarul a trecut printre ele. În încercarea de a scăpa, elvețianul fără permis și drogat după cum s-a demonstrat ulterior le-a lovit pe rând și chiar le-a proiectat unele în altele.

Citește și
Primele cuvinte ale elvețianului care a furat o mașină și a lovit alte cinci. Spera ca Dracula să-l transforme în vampir
Primele cuvinte ale elvețianului care a furat o mașină și a lovit alte cinci. Spera ca Dracula să-l transforme în vampir

După impact, mașina fugarului a rămas fără o roată, iar el nu a putut să își continue cursa. Așa că a luat-o la fugă, cu agenții după el.

Individul furase autoturismul ca să ajungă în pădurea Hoia-Baciu, convins că este strănepotul lui Dracula, care îl va transforma în vampir. Înainte, încercase să fure un TIR.

„Genocid, puteau muri oameni”

Cel mai rău a fost lovită mașina lui Andrei Ghica, exact în locul pe care stă de obicei fetița lui. Duminică, doar norocul a făcut ca cea mică să nu fie în autoturism.

Andrei Ghica, șofer: „Un agent era pe prima bandă, un alt agent pe banda doi, ne-au oprit pe toți, nu ne-au dat nicio explicație. Nu a oprit și a intrat cu 150 la oră în noi, pe mine m-a împins 15 metri, am fost scut uman. Eu cred că e o procedură, dar eu cred că genocid, pot muri oameni, am fost ca niște vite în drum, victime colaterale ca să prindă ei un om care a furat o mașină".

Adrian Pampu, șofer: „Am fost izbiți violent de mașina respectivă, eu abia după 15-20 de minute a venit un echipaj de poliție să ne întrebe dacă suntem bine și am întrebat de ce nu ați pus mașinile voastre ca scut, pentru că timpul a fost prea scurt, din punctul meu de vedere nu se face așa ceva".

Mihaela Ganea, șofer: „Noi am fost puși scut uman, fără să fim anunțați că asta se va întâmpla, adică puteau să ne tragă un pic mai așa, să asigure un culoar de trecere".

Polițiștii din Sibiu insistă că au respectat procedurile. Ar fi încercat să îl oprească pe elvețian cu o bandă cu țepi, însă nu au reușit să o monteze în timp util.

Poliția: „Misiunea s-a desfășurat cu respectarea procedurilor specifice”

Comisar șef Lucian Tarnu, adjunct șef IPJ Sibiu: ”Misiunea s-a desfășurat cu respectarea procedurilor specifice de lucru aplicabile în astfel de situații. Vorbim aici de o misiune contracronometru, derulată pe 10-12 km într-un timp foarte scurt, 10-11 minute de la reperarea autoturismului".

Ionuț Pop, vicepreședinte EUROPOL: „Scut uman ar fi însemnat să fie coborâți din mașină și să rămână expuși pe spațiul carosabil".

Conform procedurii, polițiștii pot să oprească circulația doar atunci când această manevră nu pune în pericol viețile celorlalți participanți la trafic.

Șoferii păgubiți au fost îndrumați către asigurătorul mașinii care i-a lovit pentru a-și repara vehiculele, însă oamenii sunt hotărâți să dea în judecată Poliția.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult