Modifica setarile cookie
Toate categoriile

De ce a murit pe neașteptate Django, tigrul vedetă de la Galați. Respins de mama sa la naștere, a crescut alăptat de o cățea

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tigrul de la o grădină zoologică din Galați care l-a rănit în urmă cu 7 ani pe Nicolae Bacalbașa - medic și fost parlamentar - a murit. Îngrijitorii au constatat că Django, care avea doar 9 ani, nu se mai hrănea corespunzător de două săptămâni.  

Medicii veterinari se gândeau să-l sedeze ca să poată preleva probe pentru analize, însă marți l-au găsit fără suflare în cușcă.

Django, botezat astfel după un celebru personaj de film, a venit pe lume la grădina zoologică din Târgu Mureș. Mama sa l-a respins și, cu eforturi mari, îngrijitorii au reușit să îl salveze, după ce o cățea a acceptat să-l alăpteze.

În 2015, el a fost donat grădinii zoologice Gârboavele, de la Galați. Avea doar 2 ani și mult chef de joacă. A devenit celebru în același an, după ce l-a zgâriat pe doctorul Bacalbașa, pe atunci președinte al Consiliului Județean Galați.

Dr. Nicolae Bacalbașa: ”Era un suflet generos. A primit din partea unor oameni de la Târgu Mureș, o doctoriță care l-a crescut, multă dragoste, se juca cu mine, în niciun caz nu era agresiv”.

Citește și
tigru
Un tigru „mâncător de oameni”, ucis în India după ce a omorât nouă persoane
Tigrii siberieni trăiesc și 25 de ani

Django a devenit un superb exemplar de tigru siberian și una dintre vedetele grădinii zoologice. În urmă cu 2 săptămâni, a început să dea semne de boală. Și-a pierdut pofta de mâncare și părea obosit. Îngrijitorii au observat asta, iar medicul veterinar i-a introdus în dietă vitamine și, ulterior, un antibiotic.

Paul Lupoaie, directorul Complexului Muzeal Galați: ”Urma să aibă loc o anestezie, pentru că, așa cum se știe, noi acest procedeu îl aplicăm în ultimă instanță. Anestezie la care nu s-a mai ajuns, iar exemplarul respectiv, Django, l-am pierdut, din păcate”.

Autopsia a arătat că ficatul lui Django era grav afectat.

Simona Postelnicu, medicul veterinar al grădinii zoologice: ”La necropsie am observat hemoragie abdominală și modificări hepatice, la nivelul întregului ficat”.

În medie, în captivitate, tigrii siberieni trăiesc 20 de ani, dar sunt si exemplare care ajung la 25. La grădina zoologică din Galați mai sunt trei femele din această specie.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult