Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dată jos din autobuz pe motiv că era îmbrăcată indecent. Ce haine purta

O tânără de 19 ani din Suedia a fost dată afară de șofer dintr-un autobuz, pe motiv că era prea dezbrăcată.

În urma valului de căldură care a cuprins orașul Malmo, Amanda Hansson a ieșit pe stradă în pantaloni scurți și maiou, iar la un moment dat a folosit transportul în comun.

Șoferul unui autobuz s-a luat însă de ea și i-ar fi spus să se acopere cu ceva pentru că felul în care era îmbrăcată nu se potrivea cu normele companiei, potrivit The Sun. Mai mult decât atât, șoferul i-ar fi cerut apoi să coboare din autobuz.

”M-am enervat foarte tare, îmi venea să țip și să plâng. L-am întrebat ”ce fel de sexism e acest lucru?”. Niciodată nu m-am simțit așa umilită”, a scris pe Facebook Amanda. Cei care militează pentru drepturile femeilor au criticat compania.

Citește și
hoti
Motivul pentru care doi bărbaţi din Argeş au fost reţinuţi de poliţie. Ce au făcut în Suedia

,,Cine îi oferă dreptul unui șofer de autobuz să decidă dacă ținuta unei femei este potrivită sau nu? Este bine că Amanda l-a contrazis. Sper ca toate femeile să procedeze la fel, chiar dacă e din partea unui șofer de autobuz, tată, mamă, unchi, oricine. Este corpul meu’’, a declarat Sara Mohammad, o activistă.

Compania a transmis că regretă incidentul și și-a cerut scuze. ,,Ceva a fost greșit. Bineînțeles că oamenii sunt bineveniți în autobuzele noastre sau în trenuri, în pantaloni scurți sau maiou”, a declarant directorul companiei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult