Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cuplu căutat de poliție după ce a abandonat nouă căței în fața unui magazin din Brașov. ”Ce fel de om o fi ăsta?”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un bărbat și o femeie au fost filmați de Anul Nou când au abandonat în satul Șona din județul Brașov nouă cățeluși. I-au pus într-o cutie, în preajma unui magazin. Puii au fost salvați de săteni care le caută acum stăpâni de încredere.  

Deși legea pedepsește despărțirea prematură a animalelor de mama lor, precum și abandonarea puilor, astfel de cazuri sunt des întâlnite, fără ca făptașii să fie trași la răspundere.

Acești nouă cățeluși au fost lăsați într-o cutie, în apropierea singurului magazin din satul Șona. Proprietara unității a analizat imaginile de pe camera de supraveghere și a văzut cum s-a întâmplat totul.

Vânzătoare: ”Dacă mărim un pic se vede doamna la portbabaj, se apropie și lasă lădița la cabina telefonică, intrând în magazin, nu au zis nimic, au cumpărat un suc, au ieșit, doamna s-a mai uitat odată către cățeluși".

Puii au fost găsiți de săteni abia a doua zi dimineață.

Citește și
catei halloween
Căței transformați în zâne sau unicorni, la o petrecere de Halloween din Ecuador | GALERIE FOTO

Georgiana Cristea, localnică: ”I-au auzit pe cățeluși că schelălăiau după cabină, flămânzi, înghețați, vă dați seama, a fost un șoc".

Doi pui au fost deja adoptați de o pensionară din sat.

Floarea Stoian, localnică: ”Îi îngrijesc și îi țin să se facă mari, să am doi câini. Mi se pare foarte urât asta întâmplare, să-l aduci tu cu mașina și să-l pui la cooperativă și plângă cățeii de foame, nu-i frumos".

Ceilați șapte sunt deocamdată în grija unui vecin care încearcă să le găsească familii de încredere.

”Le-aș dori pedeapsa cățeilor, o noapte în frigul care a fost”

John, localnic: ”Prima dată când le-am dat de mâncare, le-am dat aici farfuria, în 5 secunde goală!".

Localnic: "M-am dus și când i-am văzut am zis, ce fel de om o fi ăsta. Nu are suflet".

Localnic: "Pentru persoanele care au făcut gestul ăsta, l-aș dori pedeapsa cățeilor, o noapte în frigul care a fost".

Polițiștii din comuna Mândra au preluat imaginile surprinse de camerele de supraveghere și împreună cu Poliția Animalelor încearcă să-i identifice pe cei care au aruncat animalele în stradă.

Despărțirea puilor de mamă până la vârsta de 8 săptămăni de viață precum și abandonarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului, constituie infracțiuni. O asemenea faptă se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală până la 10.000 de lei.

Cu toate acestea, asociațiile de ocrotire a animalelor se confruntă cu nenumărate situații în care pisoi sau cățeluși sunt aruncați pe câmp sau la marginea de drum, fără ca făptașii să fie pedepsiți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult