Ziua Internațională a Ciocolatei se sărbătorește pe 13 septembrie. Curiozități despre „hrana zeilor”
Albă, neagră, cu lapte, dulce sau fără zahăr, ciocolată este consumată atât de cei mici, cât și de cei mari.
Ciocolata este preparată din fructul arborelui Theobroma cacao, al cărui nume înseamnă „hrana zeilor“.
Când se sărbătorește Ziua Internațională a CiocolateiZiua Internațională a Ciocolatei se sărbătorește în fiecare an pe data de 13 septembrie.
Pentru că este unul dintre cele mai iubite produse din lume, nu este suficientă o zi pentru a sărbători ciocolata, așa că există și Ziua Mondială a Ciocolatei, sărbătorită pe 7 iulie.
Cum se sărbătorește de Ziua Internațională a CiocolateiPentru a sărbători Ziua Internațională a Ciocolatei, specialiștii ne recomandă să mergem într-un magazin în care se comercializează ciocolată și să ne cumpărăm un produs sau mai multe.
Tot de Ziua Internațională a Ciocolatei este bine să testăm un brand nou de ciocolată.
O altă variantă pentru a sărbători această zi specială este să pregătim în casă ceva dulce, cu ciocolată, bineînțeles.
Curiozități despre ciocolată► Ciocolata s-a descoperit în anul 450 î.Hr în Mesoamerica, Mexica de astăzi.
► Cuvântul „ciocolată” este derivat din cuvântul „chocolatl” care înseamnă „apă fierbinte” și cuvântul aztec, „xocoatl”, care înseamnă o băutură amară din cacao, care se servea la ceremoniile religioase.
► În urmă cu aproximativ 4.000 de ani, olmecii (populație care a construit o civilizație antică pre-columbiană între anii 1400 și 400 î.Hr) au transformat boabele de caco în ciocolată cu scopul de a o folosi ca medicament și în ritualuri.
► În trecut, boabele de cacao au fost percepute ca fiind atât de valoroase încât se foloseau ca monedă de către azteci.
► Aztecii credeau că boabele de cacao sunt un cadou de la zei.
► Spaniolii au fost cei care au început să planteze arbori de cacao şi au ţinut acest lucru secret, până când călugării au răspândit vestea.
► Potrivit unei legende, prima dată, ciocolata a fost adusă în Spania de către Hernan Cortes, un explorator spaniol care a descoperit cacao în timpul călătoriei sale în America.
► Ciocolata solidă a apărut pe piaţă în jurul anului 1850, când britanicul Joseph Fry a descoperit că adăugarea de unt de cacao peste praful de cacao formează o masă solidă.
► La începutul secolului XX, belgianul Jean Neuhaus II a creat „pralina'', ciocolată cu un conţinut de arome diferite. Din acest moment, ciocolata s-a răspândit peste tot în lume, potrivit istoriei prezentate de World Cocoa Foundation.
► În fiecare an sunt cultivate și exportate peste 4.7 milioane de tone de ciocolată pe an.
► Ciocolata aduce o serie de beneficii pentru organismul nostru.
► Ciocolată menține inima sănătoasă și ne ferește de apariția bolilor, iar flavonoidele din ciocolată pot ajuta la îmbunătățirea memoriei
► Potrivit unor cercetări, ciocolata poate îmbunătăți fluxul sanguin.