Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum poate preveni inteligența artificială înecul. Salvamarii nu rămân, însă, fără joburi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Inteligența artificială are noi beneficii în sport. Îi poate detecta pe înotătorii aflați în dificultate.

Se întâmplă în Germania, unde un sistem revoluționar, bazat pe noua tehnologie, a fost instalat într-o piscină pentru a preveni accidentele. Aparatura nu îi îngrijorează pe salvamari că și-ar putea pierde slujba, iar clienții se simt mai în siguranță.

La o piscină din Hamburg, în vestul Germaniei, salvamarii nu sunt singurii atenți la înotători. Pentru a preveni accidentele, au fost instalate camere subacvatice dotate cu inteligență artificială. După 300 de scufundări de testare, sistemul, botezat „Swim Eye”, este acum utilizat zilnic pentru a detecta rapid un caz de înec.

În piscină sunt instalate șapte camere subacvatice. Toate trimit semnale video într-o cameră de control, fiind astfel monitorizate toate mișcările înotătorilor. De îndată ce se întâmplă ceva suspect, sistemul îl avertizează pe salvamar, direct pe stația din dotare.

Matthias Mann, director adjunct de operațiuni la piscina KOI: „Salvamarul poate verifica pe acest monitor unde anume a avut loc accidentul și poate iniția operațiunea de salvare."

Citește și
Interventie litoral
Patru persoane, în pericol de înec în Jupiter. Două dintre ele au fost resuscitate

Camerele video înregistrează în permanență, dar administratorii piscinei spun că înotătorii nu trebuie să fie îngrijorați în legătură cu protecția datelor personale, deoarece imaginile sunt salvate doar în cazul unui accident și apoi sunt predate poliției, dacă e nevoie de o anchetă.

Sahar Ibrahim, salvamar: „Nu cred că acest sistem îmi pune în pericol slujba. Îl văd ca pe o modalitate de sprijin pentru noi. Însă, vreau să precizez că nu ne bazăm exclusiv pe acest sistem. Noi suntem în continuare prezenți pentru oaspeții noștri."

Iar clienții apreciază măsurile suplimentare de siguranță.

„Cred că e foarte bine, pentru că este o siguranță suplimentară pentru noi, înotătorii."

„Mă duc să înot în fiecare zi și întotdeauna se poate întâmpla ceva, așa că mă bucur că avem o astfel de aparatură pentru a ne monitoriza."

Un sistem asemănător este folosit în țările scandinave și în Elveția.   

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult