Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată și ce condiții oferă un hotel subteran aflat la peste 400 de metri adâncime. Marea surpriză pregătită turiștilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dacă sunteți în căutarea unui loc inedit pentru vacanță, avem o idee. În Țara Galilor, un hotel aflat la 419 metri adâncime îi așteaptă pe turiștii neînfricați.

Camerele au fost amenajate într-o fostă mină și e nevoie de mult curaj pentru a ajunge la cazare. O coborâre de aproape două ore te duce la hotelul construit la 419 metri adâncime într-o mină din nordul Țării Galilor.

În acest caz, turistă a fost o jurnalistă a postului german RTL, care a parcurs drumul în compania unui britanic specializat în explorarea peșterilor. Pentru început, ea a primit echipamentul de cățărare, obligatoriu pentru această călătorie.

Nina Wuttke, reporter RTL: "Nu am făcut niciodată cățărări sau alte activități similare".

Nick Meakins, ghid: "E în regulă. Nu-ți face probleme".

Citește și
hotel cu „vedere la mare”.
Pățania unei turiste care a plătit o avere pentru o cameră de hotel cu „vedere la mare”. Ce a primit de fapt

Dar și două indicații importante...

Nick Meakins, ghid: "Este cel mai mare sistem de tuneluri miniere din lume. Vorbim de pasaje subterane care se întind pe o suprafață de 100 de kilometri și toate arată la fel".

În loc de recepționist, pe temerari îi întâmpină un peisaj destul de înfricoșător.

Nick Meakins, ghid: "Sunt obiecte abdonate de mineri, când mina s-a închis. Vedeți aici un vagonet, care a fost folosit pentru a scoate roca".

Mina a fost deschisă în 1810 și a funcționat până în anii '90. Traseul este unul alunecos și abrupt, așa că prezența unui ghid este obligatorie.

Nick Meakins, ghid: "Vom merge pe acest pod, dar trebuie să ne atașăm sistemul de siguranță".

Evident, hotelul nu are lift, așa că se coboară în rapel.

Când ajungi în hotel, dotările te surprind. Camerele sunt moderne și au inclusiv conexiune la internet. Iar dacă vorbim despre mesele servite...

Nick Meakins, ghid: "E dificil să amenajezi aici o bucătărie în adevăratul sens al cuvântului. E mai ușor și mai igienic să aducem alimente liofilizate".

Hotelul poate primi doar zece oaspeți odată. O noapte de cazare cu mic dejun, băuturi și cină costă în jur de 220 de euro de persoană. În preț este inclus echipamentul de cățărare și prezența ghidului.

Nick Meakins, ghid: "Experiența din mină, coborârea și urcarea, fac acest hotel unic în lume".

Nina Wuttke, reporter RTL: "Dacă sunteți în căutarea unui loc neobișnuit unde să vă cazați, atunci acest hotel e destinația potrivită. A meritat din plin osteneala drumului".

Amenajarea hotelului a durat 5 ani. Lucrările s-au încheiat în primăvara anului trecut, când au și sosit primii oaspeți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult