Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Hotel de lux, construit pe fundul unei mine abandonate. Două dintre etaje sunt sub apă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un hotel de lux cum nu s-a mai văzut a fost construit în China, într-o carieră abandonată, adâncă de aproape 100 de metri.

Arhitectul britanic care l-a proiectat spune că este realizarea carierei lui. Și asta nu este puţin lucru. Pentru că tot el a conceput, printre alte clădiri celebre din lume, şi faimosul zgârie-nori Burj al Arab din Dubai.

"Hotelul din puțul cel adânc" - aşa a fost denumit - a fost construit într-o carieră abandonată şi parţial inundată de lângă Shanghai, în China. Două din cele 18 etaje chiar aflându-se sub apă. O pasarelă de sticla este suspendată pe marginea stâncoasă a carierei, iar peisajul este completat de o spectaculoasă cascadă.

Clienţii au la dispoziţie şi un parc de distracţii. Iar dacă se încumetă, pot încerca să escaladeze pereţii de stâncă.

Citește și
hotel SUA
Cum arată cea mai scumpă cameră de hotel din SUA: 75.000 de dolari pe noapte

Restaurantul subacvatic este înconjurat de un acvariu, cu pereţi transparenţi, aşa că peştii şi alte vietăţi marine par că înoată chiar lângă meseni.

Un miliard de yuani - aproximativ 145 de milioane de dolari - a costat excentricul resort cu 336 de camere şi apartamente, care satisface şi cele mai pretenţioase gusturi în materie de lux.

Şeful echipei de arhitecţi, Martin Jochman, are în palmaresul realizărilor şi faimosul zgârie-nori Burj al-Arab din Dubai.

Martin Jochman, arhitect: "Am proiectat multe tipuri de clădârî în Marea Britanie, Europa, Dubai și prin alte părți, dar acest proiect a fost total diferit. Probabil este realizarea carierei mele."

Foto: Martin Jochman, arhitectul hotelului

Lucrările de construcţie au început în urmă cu 12 ani. Inaugurarea a fost întârziată de o mulţime de provocări tehnice, inclusiv respectarea normelor seismice stricte. Proiectanții și constructorii au luat în calcul și pericolul inundaţiilor.

Martin Jochman, arhitect: "Fundația se află la mare adânncime. Iar dacă se produc inundațîi, ori sunt precipitațîi ieșiţe din comun, trebuie să te asiguri că nivelul apei rămâne constant."

Dezvoltatorul imobiliar din Hong Kong care a făcut posbilă această realizare este cunoscut mai ales pentru faptul că foloseşte situri abandonate pentru proiectele sale.

Martin Jochman, arhitect: "Noi o numim sustenabilitate pasivă. Totul ține de orientare, maximizarea luminii de la soare, protejarea de vântul care bate dinspre nord, izolație și așa mai departe. Este un proiect care folosește la maxim locul, dar și microclimatul carierei."

Foto: Hotelul în construcție

La inaugurare, proiectul prietenos cu mediul a primit felicitări și de la reprezentantul UNESCO.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult