Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arăta celebra scriitoare Agatha Christie. A avut parte de propria-i dispariție după divorț | GALERIE FOTO

Agatha Christie, pe numele întreg Dame Agatha Mary Clarissa Christie, s-a născut pe 15 septembrie 1890, în Marea Britanie, și a murit pe 12 ianuarie 1976, în aceeași țară.

Celebra scriitoare a fost educată acasă de mama ei și a început să scrie ficțiune polițistă în timp ce lucra ca asistentă medicală în timpul Primului Război Mondial.

Primul ei roman, „Misterioasa afacere de la Styles” (1920), îl introduce pe Hercule Poirot, un detectiv excentric de origine belgiană care a apărut în aproximativ 25 de romane și multe nuvele înainte de a se întoarce la Styles, unde a murit.

Domnișoara Jane Marple, alt personaj reprezentativ, a apărut pentru prima dată în romanul „Crimă la vicariat”, în 1930.

Însă succesul Agathei Christie a venit odată cu apariția romanului „Cine l-a ucis pe Roger Ackroyd?”, în 1926, care a fost urmat de alte 75 de romane ce deveneau cu ușurință best-seller.

În anul 1926, mama scriitoarei a murit, iar soțul ei, Colonel Archibald Christie, a cerut divorț. Într-o mișcare pe care nu a explicat-o niciodată pe deplin, aceasta a dispărut și după câteva zile a fost găsită înregistrată într-un hotel sub numele femeii cu care soțul ei își dorea să se căsătorească.

În 1930, Christie s-a căsătorit cu arheologul Sir Max Mallowan, apoi a petrecut câteva luni anual în expediții în Irak și Siria alături de el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult