Cum a murit bărbatul cu cea mai mare pensie specială din România. Încasa peste 78.000 de lei pe lună
Din primele informații, bărbatul ar fi murit din cauze naturale, în urma unei afecțiuni a pancreasului.
Fost procuror comunist și ulterior comandant al Penitenciarului Colibași, Gheorghe Bălășoiu a ajuns să încaseze anul acesta peste 78.000 de lei pe lună, adică 16.000 de euro, scrie RFI.
Publicația Info Argeș News precizează că, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni.
Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005 Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei.
Astfel, în anul 2017 a ajuns la suma de peste 34.000 de lei. Apoi, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta la peste 78.000 lei, așa cum anunța ministrul Muncii, Raluca Turcan, în luna ianuarie.
Fiul lui a fost găsit mort anul trecut
Presa locală mai amintește și că, anul trecut, fiul lui Gheorghe Bălășoiu a fost găsit mort în locuința proprie.
Anul trecut, în contextul dezbaterilor asupra unui proiect de eliminare a pensiilor speciale, deputatul liberal Florin Roman dezvăluia că cea mai mare pensie specială din România era de 77.000 de lei și era încasată lunar de un fost comandant de penitenciar în perioada comunistă.
„Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale”, a declara atunci Florin Roman în plenul Camerei Deputaţilor, în încercarea de a-i convinge pe deputați să voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale.