Cum a influențat epidemia de COVID-19 vânzările de jucării. "Le-am cumpărat să nu ne mai ceară telefoanele"
Your browser doesn't support HTML5 video.
Ca să vă faceţi o idee, doar în perioadă stării de alertă vânzările de jucării au crescut şi cu 200 la sută. Primele care s-au dat au fost cele educative şi jocurile de familie.
Daria şi Anastasia au 4 ani, iar în lunile în care au stat departe de grădiniţă şi de prietenii lor au fost răsfăţate cu tot felul de jucării. Bucuria lor i-a costat pe părinţi peste 700 de lei.
Diana Birtoc, mamă: "Am cumpărat multe jucării educative în principiu puzzle-uri care le distrag atenţia să nu se mai uite la televizor, să nu ne mai ceară nouă telefoanele, să caute jocuri sau să se uite la pozele de mare de la munte şi atunci am găsit jucării educative din lemn, puzzle-uri cu diferite personaje, 2-1, 3-1, ca să le distragă atenţia".
Mulţi adulţi au gândit la fel astfel încât la intrarea în vigoare a restricţiilor de mişcare comenzile de jucării au urcat până la cer.
Petre Birtoc, proprietar magazin de jucării: "Au mers produsele de papetărie, produsele de exterior care erau destinate celor care locuiau la casa, deoarece erau cele voluminoase de tip topogan cu pantă de 2 metri, trambuline, trotinete, produse de genul ăsta, plus produse educative".
Cătălina Dan, manager magazin de jucării: "S-au vândut foarte bine şi jocurile de familie, în care părinţii să îşi petreacă un timp de calitate alături de copii lor, să le ofere posibilităţi să îşi exerseze memoria, vocabuilarul, limbajul, jocurile de cooperare, să aibă o gândire logică".
Psihologii spun că joacă în familie este benefică şi pentru oamenii mari care mai uita astfel de griji.
Raluca Anton, psiholog: "În acesta perioadă orice ajutor pentru părinţi a fost extrem de important şi copii au mare nevoie de interacţiune cu aceştia. Ei au nevoie de multă creativitate, multă interacţiune cu mediul, motiv pentru care e important să ne folosim de toate resursele pe care le avem."
Numeroase studii au descoperit că jocurile la care asistă şi părinţii favorizează dezvoltarea socială, cognitivă şi de limbaj a copiilor.