Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a ajuns un cățel orb și surd un exemplu pentru mii de elevi din SUA

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un cățel orb și surd a devenit un exemplu pentru mii de elevi din Statele Unite. Stăpâna lui l-a învățat să se ghideze cu ajutorul mirosului și al atingerilor, așa că patrupedul se descurcă admirabil și are o poftă deosebită de viață.

Acum, femeia organizează cursuri și dă exemplul cățelușului pentru a demonstra că viața poate fi frumoasă în pofida neajunsurilor!

Cățelușul a fost denumit Piglet, adică... Purceluş - o corcitură care nu vede şi nici nu aude. Melissa, stăpâna lui, l-a luat în grijă în urmă cu patru ani, când era doar un pui.

Soţul femeii ştia că Piglet va avea nevoie de mai multă atenţie decât ceilalţi câini şi se temea că nu vor avea timp pentru el. Dar lucrurile au mers bine, iar Melissa şi-a dat seama că oamenii pot învăţa multe de la câinele ei orb şi surd.

Stăpâna lui Piglet a creat un set de cursuri pe care profesorii din Statele Unite le pot descărca pentru a-i învăţa pe copii cum să păstreze o stare de spirit bună.

Citește și
Cum au salvat doi copii din Vaslui un cățel căzut într-o fosă septică. VIDEO emoționant
Cum au salvat doi copii din Vaslui un cățel căzut într-o fosă septică. VIDEO emoționant

Melissa Shapiro: „Acceptare, incluziune, empatie, bunătate, astea sunt lucrurile pe care le predăm prin intermediul acestui grup de câini pe care îi avem, care ne acceptă şi pe noi, şi pe Piglet.”

Cu ajutorul căţelului, Melissa ține cursuri pentru elevi. Copii învaţă astfel cum atingerea şi mirosul pot fi ghizi într-o lume fără sunet și fără lumină.

Warren Shapiro: „Este o cale de comunicare cu el, în felul acesta ştie că suntem aici, lângă el. Suntem fericiţi cu ceea ce face, ar trebui să fie mândru de ce a realizat.”

Piglet are peste 200.000 de fani pe Instagram. Mulţi dintre ei sunt elevi care l-au văzut fizic, dar şi prin webcam, în ultimii ani.

Melissa, care este medic veterinar, are de gând să publice o carte despre viaţa alături de Piglet, în următoarele luni.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult