Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Creatură marină rară, găsită pe o plajă de turiști. Se camuflează pe fundul mării

O creatură marină rară a fost văzută pe o plajă din Marea Britanie. Se crede că această specie trăiește în adâncul apelor și se camuflează pe fundul mării.  

Este vorba despre un rechin înger care a fost găsit pe plaja Traeth Trwyn Y Fach, în nord-vestul Țării Galilor.

Se crede că rechinul era mort de ceva timp când a fost găsit. Rechinul înger este printre cei mai mari rechini din lume.

Rechinii-înger sunt în pericol critic de dispariție. Observațiile din ultimii ani însă sugerează că o mică populație de rechini din această specie ar putea trăi în largul coastei galeze.

Săptămâna trecută, un rechin din această specie rară a fost găsit pe Traeth Trwyn Y Fach, în apropiere de stațiunea Warren. O fotografie făcută de un turist arată că rechinul eșuase la malul mării de ceva timp.

Citește și
rechin
Un scafandru a murit după ce a fost mușcat de cap de un rechin uriaș. Care a fost ultima sa dorință

Acești rechini își petrec cea mai mare parte a timpului camuflați pe fundul mării și se hrănesc cu bancuri de pești. Numărul rechinilor din această specie a scăzut mult în ultimul secol, relatează NorthWalesLive și Mirror

Pe vremuri această specie era prezentă în Oceanul Atlantic și în Marea Mediterană, dar după ani de zile de perturbare a habitatului, poluare și capturi accidentale în zonele de pescuit, rechinul înger a ajuns să fie printre cele mai rare specii de rechini din lume. Aceștia pot crește până la 1,80 metri în lungime și cântăresc 31 de kilograme. Cel observat în Țara Galilor era semnificativ mai mic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult