Copil obsedat de jocuri video, hrănit cu forța de mama lui. VIDEO
Obsedat de jocul video, Rules of Survival, Carlito, un adolescent de 13 ani din Filipine se afla în mijlocul unui maraton de 48 de ore.
Pentru că refuza să plece din fața monitorului, mama sa, Lilybeth Marvel, de 37 de ani, l-a hrănit cu forța chiar în sala de jocuri unde se derula sesiunea maraton.
Copilul de abia își desprinde ochii din monitor și devine agitat când mama vine cu o farfurie cu mâncare. Înregistrarea surprinde momentul în care efectiv îi duce mîncarea la gură, îngrijorată că fiul ei nu a mâncat de ore bune.
Femeia a cerut ajutor pe internet unde a povestit că fiul ei absentează de la școală și petrece zile întregi jucându-se online ca un ”zombi”, relatează Daily Mail.
Dependenţa de jocuri ar putea fi inclusă pe lista tulburărilor psihice. Este o problemă tot mai serioasă a societăţii, atrag atenţia specialiştii, care spun şi că utilizarea calculatorului în exces poate avea consecinţe grave. Vobim aici despre depresie sau chiar deces.
O persoană poate fi diagnosticată cu această afecţiune atunci când prezintă o tulburare de control asupra jocului, adică îl pune pe primul loc lăsând la o parte alte interese şi activităţi zilnice şi continuă să se joace chiar dacă apar consecinţe negative. Iar uneori acestea pot fi foarte grave.
″Se poate ajunge la depresie, la anxietate socială, nu mai ştii cum să interacţionezi cu alţi oameni. Duce la privarea de somn, de mâncare, persoana respectivă nu mai acorda atenţie sănătăţii sale”, susține un psiholog.
Dacă dependența de jocurile video este considerată o boală psihică, atunci tratamentele ar fi decontate de stat, iar medicii ar putea înfiinţa programe naţionale prin care să îi ajute pe jucători.
″Oricine creează un joc sau o aplicație o face cu scopul de a servi o necesitate. În cazul jocurilor, nevoia este de a crea o oarecare dependență, dar la modul interacţiune constantă între utilizator şi aplicaţie, în cazul de față jocuri.″, aspus un specialist IT.
Specialiştii spun că apăsarea pe tastă, buton sau mouse, urmată de un progres în joc este asociată mental cu o recompensă primită. Mintea noastră vrea tot mai multe recompense care o fac să se simtă bine şi aşa se poate ajunge la exces şi dependenţă.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!