Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Controale antidrog printre tinerii care merg la festivalurile din București și Constanța. ”Cui i se face dosar penal? Vouă!”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Încep marile festivaluri de muzică în București și la malul mării, la care vor participa sute de artiști din România și străinătate, dar și peste 100.000 de tineri iubitori de distracție.  

Forțele de ordine vor să se asigure că nu vor fi incidente, așa că efective importante și-au început misiunile în zonele care se aglomerează primele: Gara de Nord a Capitalei ori stația de tren de lângă Aeroportul Henri Coandă.

Însoțiți de câini antrenați pentru depistarea drogurilor, polițiștii din Capitală au verificat mașinile care au ajuns la festivalul de muzică electronică din Băneasa. Câinii au fost duși inclusiv în zona echipamentelor.

Controalele și acțiunile preventive au continuat în Gara de Nord din București, dar și în trenuri sau pe Aeroportul Otopeni. Sunt locurile unde ajung prima dată mulți dintre tinerii care vor merge la festival. Zeci de mii de petrecăreți vor ajunge și la festivalul organizat pe plaja din Constanța.

Acțiunile polițiștilor vin în contextul în care la ambele festivaluri este așteptat un număr mare de persoane. Numai la cel din Capitală sunt așteptați în cele trei zile de festival 120.000 de participanți. Ceea de înseamnă o medie zilnică de 40.000 de persoane.

Citește și
flagrant
Doi bărbați prinși în flagrant de polițiștii sub acoperire în timp ce încercau să vândă un kilogram de droguri
”Ați simțit că se fumează, ați plecat de acolo!”

Comisar șef Ștefan Cristian Burtan, psiholog la Agenția Națională Antidrog: „Ați simțit că se fumează, ați plecat de acolo! Pentru că voi chiar dacă nu fumați, sunteți fumători pasivi și în momentul în care sunteți opriți în trafic de poliție veți da pozitiv. Un alt lucru foarte important: nu luați în mașină, când conduceți, prieteni care știți că au consumat sau consumă! Stând pe scaunul din dreapta poate să scoată din buzunar pliculețul să îl arunce în mașină în spate și atunci cui i se face dosar penal? Vouă, șoferilor!”.

Tinerii au primit pliante informative și au stat de vorbă cu polițiștii.

Tânără: „Primul festival și sperăm să fie bine. Să ne distrăm să ne simțim bine și să fim în siguranță”.

Tânără: „Aștept să o văd pe Nicki Minaj și am așteptări destul de mari, că e primul festival până acum”.

„Reporter: Pe cine vreți să vedeți la festival? Tineri: Pe Nicki Minaj și pe trapper-așii aștia ai noștri români. Pe Rava, pe ăștia mai cunoscuți”.

Potrivit celor mai noi date, unul din zece tineri de 16 ani a consumat cel puțin odată un anumit tip de drog.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult