Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concursul „Drujba de aur” și-a găsit câștigătorul. Care a fost premiul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Drujbarii de la ocoalele silvice din Bacău s-au întrecut vineri în viteză și îndemânare. Competiția a durat nu mai puțin de 12 ore și a fost plină de adrenalină și suspans.

Câștigătorul se va lupta luna viitoare, la Iași, pentru titlul de „cel mai bun tăietor de lemne din România". La final, concurenții și-au dat mâna și s-au așezat la masă, pentru un festin "vânătoresc".

Prima probă a avut loc dis de dimineață, în pădure, unde arborii au fost puşi la pământ cu drujba. Apoi competiţia s-a mutat în curtea ocolului silvic, iar concurenţii au avut ocazia să-şi arate îndemânarea. Au fost atât de buni încât diferenţa au făcut-o câţiva milimetri - dacă vorbim despre precizie. Sau câteva secunde, dacă ne referim la viteză. Totul a fost monitorizat de un arbitru cu experienţă.

Cristian Cozma, arbitru: „Concursul are cinci probe, proba de doborâre, unde ne găsim în acest moment, şi apoi patru probe de poligon care măsoară de fapt abilităţile concurenţilor de a tăia, să spunem cât mai exact”

A fost suspans până la final. Concurentul care a dominat competiţia toată ziua a pierdut locul fruntaş chiar la ultima probă.

Citește și
batrana
O femeie de 86 de ani, violată și jefuită de un tânăr de 27 de ani. Suspectul ar fi furat și o drujbă de la un vecin

„Mi-a sărit lanţul de la un colţ. Asta este. Îmi pare rău că nu am reuşit să continui proba până la sfârşit. La anul o să îmi iau revanşa” promite acesta.

Câştigătorul - angajat la ocolul "Mănăstirea Cașin” - va reprezenta Bacăul la nivel naţional şi speră să ia locul întâi şi pe țară.

Costel Drăghici –câștigătorul competiției: „Eu am mai participat. Am fost câştigător locul unu pe ocol, locul unu pe judeţ, locul trei pe ţară”

Mai mult decât premiile în bani a contat mândria de a fi cel mai bun. Orgoliile sunt mari în breaslă, spun organizatorii.

Marius Iftimie, inginer silvic: „Este un concurs profesional care stabileşte îndemânarea în rândul celor 14 fasonatori din cadrul ocoalelor silvice. Avem 4000 de lei puşi în joc. Premiul 1 - 1500 de lei, premiul 2 - 1200 de lei şi premiul 3 - 1000 de lei.”

După competiţie, toţi concurenţii s-au strâns la o masă vânătorească.

Organizatorii au promis că anul viitor vor suplimenta premiile. Faza naţională a concursului va fi găzduită la Iaşi, luna viitoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult