Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Concurs de sculpturi în gheață inspirat din basmele rusești, în Siberia. Ce sumă a fost în joc

Your browser doesn't support HTML5 video.

Într-un oraş din îndepărtata Siberie, localnicii vor avea un Crăciun de-a dreptul de poveste.

Acolo tocmai s-a încheiat un concurs de sculptură în gheaţă inspirată de basmele şi legendele ruseşti. Creaţiile lăsate în urmă de artişti sunt spectaculoase şi, bineînţeles, uriaşe.

Aceasta este piaţa centrală din oraşul siberian Tomsk, unde în aceste zile a avut loc un festival de sculptură în... gheaţă. În jurul bradului de Crăciun sunt aşezate 16 creaţii uriaşe.

Olga Vlasova, localnică: „Sculptorii sunt tot mai talentaţi de la un an la celălalt. Nu ştiu ce se întâmplă, poate sculele sunt mai bune sau sculptorii mai talentaţi, dar oraşul nostru e decorat încântător.”

Organizatorii au pus la dispoziţia celor 16 echipe participante o cantitate uriaşă de gheaţă: 376 de bucăţi cu o greutate totală de aproximativ 156 de tone. Fiecare echipă a primit 8 blocuri de gheaţă, de câte 500 de kilograme fiecare, pentru a da viaţă unor opere de artă. Tema din acest an a fost arta populară, iar sculptorii s-au inspirat din basmele şi poveştile ruseşti.

Citește și
masina inghetata
A tunat-o natura. Masina care a devenit ghetar. VIDEO

Aleksey Popov, concurent din Yakutia: „Creaţia noastră se numeşte „Soba care merge singură", muzicanţii ruşi călătoresc pe o sobă care merge singură, este o compoziţie foarte amuzantă şi gălăgioasă.”

Şi vremea a ţinut cu artiştii: două zile la rând s-au înregistrat temperaturi de -25 de grade Celsius. Însă nu toţi participanţii au fost încântaţi de gerul care a prins bine sculpturilor.

Sculptor: „Am venit din regiunea Krasnodar, acolo erau 18, 20 de grade Celsius. Aici, nu doar că mi-au îngheţat mâinile, dar şi capul, gândurile. Nu am putut să mă mişc, să gândesc, sau să lucrez în ultimele două zile.”

Câştigătorii - o echipă din Iakuţia care a creat o sculptură intitulată "Iapa Celestă" - au primit o diplomă şi un premiu în valoare de 100 de mii de ruble, adică aproape... 1.200 de euro.

Evenimentul a ajuns la cea de-a şaptea ediţie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult