Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Comoara descoperită de un bărbat când a spart un perete, în timp ce își renova casa. De ce nu o poate valorifica

Avea o comoară în casă, dar a descoperit-o prea târziu. Asta a pățit un bărbat din Italia, care în timp ce își renova locuința a dat peste obligațiunile guvernamentale cumpărate de bunicul său în urmă cu zeci de ani.

Bonurile de peste un miliard de lire erau ascunse într-un perete. În banii de astăzi, acestea ar valora câteva milioane de euro însă bărbatul de 50 de ani nu se va putea bucura nici măcar de o mică parte din această sumă. Banii trebuiau ridicați în cel mult 10 ani de la data scadenței, potrivit Corriere.it.

Dar muncitorul vrea totuși să încerce să le colecteze, chiar dacă Bank of Italy s-a pronunțat deja asupra multor alte cazuri identice și răspunsul a fost întotdeauna același: nu valorează nimic.

Bărbatul a făcut descoperirea în urmă cu câteva zile, în timp ce încerca să dărâme un perete cu ciocanul. A văzut într-o cavitate din zid o cutie de lemn, învelită în ziare vechi, iar când a deschis-o a avut parte de o surpriză: în interiorul ei era un cupon de dobândă fixă de cinci sute de lire, datat 1937, apoi alte cupoane de douăsprezece lire și 25 de cenți și un grafic de amortizare care la scadență, în 1962, ar fi dat un miliard de lire vechi.

Bunicul său, un fost fermier, a început să aibă probleme de memorie la bătrânețe și a uitat de comoara ascunsă în perete.

„Eram foarte apropiat de bunicul meu și îmi place să cred că el a fost cel care m-a îndrumat să descopăr acea cutie de lemn, ascunsă în interiorul peretelui, cu obligațiunile guvernamentale. La fel ca oamenii din zilele sale, el făcea multe economii. Păcat că rodul sacrificiilor lui a ieșit abia acum la suprafață și totul ar putea fi în zadar”, spune muncitorul.

Bărbatul spune că știe că șansele de a mai obține bani de pe urma acelor titluri de stat sunt zero, dar tot vrea să încerce, din respect pentru bunicul său și sacrificiile făcute de acesta. Așa că a apelat la o firmă de avocatură ca să verifice dacă obligațiunile de stat descoperite mai valorează ceva.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult