Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinematografele din România se îmbracă în tricolor. Filme românești la prețuri reduse de Ziua Unirii Principatelor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miercuri se vor împlini 165 de ani de la Unirea Principatelor, iar unii angajați au o zi liberă de la muncă.

Copiii scapă de școală și pot merge cu părinții la evenimentele pregătite special în muzeele din toată țara, dar și la spectacole și petreceri.

Mulți au intrat în vacanță de luni, în cinstea Unirii și au rămas la munte. La Rânca, pârtia s-a animat la fel ca într-o zi de week-end. Vremea propice i-a convins pe mulți să mai rămână la schi.

Turistă: „E foarte frumos și liniște și soare și cald. Ne-am luat liber cât să prindem și 24 ianuarie, să venim să schiem cu copiii”.

Turist: „Facem o minivacanță de Mica Unire pe pârtie”.

Citește și
clejani
Ioniță și Viorica de la Clejani, vedete într-un film regizat de Johhny Depp. Care este legătura actorului cu România

Mulți părinți și-au luat și copiii, chiar dacă au cursuri.

Fete: „Lipsim de la școală două zile. E frumos”.

În marile orașe, majoritatea muzeelor au intrare gratuită și evenimente speciale pentru Unirea Principatelor.

Cei care vor să descopere povestea Unirii găsesc la Muzeul Palatului Cotroceni o expoziție despre anii de domnie ai lui Alexandru Ioan Cuza.

Ștefania Dinu, director general adjunct: „Reședința de la Cotroceni e un martor tăcut al tuturor evenimentelor care au avut loc în timpul domniei lui A. I. Cuza. E un moment important în care publicul poate să afle cum era organizată armata, constituirea primului stat major unic”.

Ziua Unirii este sărbătorită și în săli de spectacol sau cinematografe, cu filme românești. Un lanț cinematografic difuzează în toată țara doar producții românești pe 24 ianuarie, cu prețuri reduse.

Ioana Ionescu, marketing manager Cinema City: „Filmul românesc ne aduce împreună în 28 de cinematografe și vedem filme spectaculoase - cel mai nou documentar, Avram Iancu. Avem două comedii de excepție, „Klaus și Barroso”, „Tati part-time”, una despre o petrecere savuroasă a burlacilor și cea de a două este o lecție de parenting. „Miami Beach 2” și „Superpietonii zurli”.

Tot miercuri, cei care rămân în București vor avea ocazia să viziteze Palatul Parlamentului în tururi ghidate. Sunt așteptați și la numeroase evenimente culturale și petreceri românești.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult