Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este ieșeanul elogiat de Ambasada SUA la București: ”Este unul dintre cei mai talentați”

Ambasada SUA în România îl elogiază duminică pe artistul ieșean De Hirsh Margules, unul dintre marii pictori americani ai secolului XX, dar aproape complet necunoscut în România natală.

Ambasada Statelor Unite în România îl sărbătorește duminică pe artistul română-american De Hirsh Margules (1899-1966), pictorul abstract realist apreciat ca una dintre cele mai reprezentative figuri ale picturii americane din secolul XX.

”Pe 9 iunie sărbătorim Ziua Internațională a Arhivelor, un prilej de a recunoaște importanța conservării și a accesului la documentele istorice și culturale.

Printre aceste documente se numără și portretul artistului româno-american De Hirsh Margules, păstrat în arhivele Smithsonian's Archives of American Art. Margules este cunoscut drept unul dintre cei mai talentați acuareliști din SUA în secolul XX.

Născut la Iași, el și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Greenwich Village din New York, devenind un membru respectat al comunității artistice americane”, a scris ambasada americană, alături de o imagine cu totul inedită a pictorului născut în Iași.

Citește și
sirian
Sirianul care a încercat să incendieze Ambasada Israelului spune că recurs la gest deoarece era urmărit de Mossad

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult