Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cetățeni străini prinși pe aeroporturile din România în timp ce încercau să intre în Schengen cu acte false

Your browser doesn't support HTML5 video.

La nici două săptămâni de la intrarea României cu granițele aeriene și maritime în spațiul Schengen, mai mulți cetățeni străini au fost depistați în aeroporturi călătorind cu acte false.  

Peste 32.000 de persoane au fost verificate până acum prin sondaj de polițiștii de frontieră, iar cele mai multe nereguli au fost descoperite la aeroporturile din București și Cluj-Napoca.

Ultima dată când polițiștii de frontieră au descoperit cetățeni străini care încercau să intre ilegal la noi în țară a fost la o cursă Atena-București. Vorbim de doi cetățeni sirieni, o femeie și un bărbat care le-au prezentat polițiștilor documente ce păreau a fi emise de autoritățile din Grecia sau Germania. Când le-au verificat, polițiștii noștri au constatat că unul din documente era fals, iar celălalt aparținea unei alte persoane.

În acest caz, autoritățile noastre le-au întocmit celor doi străini dosare penale pentru fals și i-au trimis înapoi în țara de unde au venit.

Peste 900 de cetățeni străini au cerut avize de angajare în ultimele zile

Tot la Aeroportul Henri Coandă, polițiștii de frontieră și cei de la Imigrări au descoperit în ultimele 48 de ore alți trei cetățeni străini, din India, Bangladesh și unul din Pakistan, care încercau să ajungă în Viena.

Citește și
control la graniță
Probleme în Uniunea Europeană. Mai multe state din Schengen au reintrodus controalele temporare la frontieră

Aceștia își încheiaseră contractele de muncă la noi în țară și, potrivit legii, nu mai aveau dreptul să rămână în Romania, dar nici să plece în altă țară decât cea de domiciliu.

Și autoritățile din Cluj au descoperit mai mulți cetățeni străini care încercau să intre sau să iasă ilegal din România, profitând de ridicarea controalelor pentru destinații Schengen. Cei mai mulți au fost străini veniți la muncă în România.

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, doar în ultimele 2 zile, peste 900 de cetățeni străini au cerut avize de angajare. Alți 39 au fost descoperiți cu ședere ilegală în țară, iar cei mai mulți dintre ei au fost trimiși acasă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult