Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cercetătorii din Marea Britanie dezvoltă un robot care funcționează ca un spermatozoid

Un grup de cercetători din Marea Britanie dezvoltă un roboţel înotător inspirându-se după modul de funcţionare al spermatozoidului, relatează Euronews.

Roboţelul - sau mai bine zis, nanobotul -, de mărimea unui purice, are un cap magnetic şi o coadă elastică lungă de doar 1-12 milimetri. Și are rolul de a direcţiona medicamentele exact către zonele din corpul uman pentru care au fost menite.

"Înotătorii ar putea, într-o bună zi, să direcţioneze medicamentele către zonele corespunzătoare, înotând prin vasele de sânge", a precizat Feodor Ogrin, profesor la Universitatea din Exeter, citat de Euronews.

"Dezvoltarea acestei tehnologii ar putea revoluţiona modul în care practicăm medicina", a completat Feodor Ogrin.

Nu este prima oară când se încearcă dezvoltarea unei astfel de tehnologii. Însă Feodor Ogrin susţine că echipa din care face parte a conceput un design mai ieftin şi mai eficient, roboţii urmând a fi făcuţi cu ajutorul imprimantelor 3D.

Citește și
noaptea cercetatorilor
Noaptea cercetătorilor a scos mii de pasionați din case pentru a urmări curse între roboţi

Echipa a şi testat câţiva astfel de roboţi, care au reuşit să transporte fluide în locurile destinate. Iar următorul obiectiv este conceperea unui prototip cu o coadă lungă de doar patru milimetri - o lungime foarte mare comparativ cu cea a unui spermatozoid (care are o lungime de doar 50 de micrometri).

Puteți vedea o parte a experimentului pe acest link.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult