Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele mai scumpe locuințe din România rivalizează cu proprietăți din Marbella ori Dubai. Cât costă metrul pătrat „de lux”

Your browser doesn't support HTML5 video.

O vilă somptuoasă în Marbella de 22 de milioane de euro, ori un apartament cochet la preț de București, situat însă în luxosul Dubai, iată ofertele aduse de dezvoltatori străini la un târg de imobiliare din Capitală.

În ultimii ani, spun ei, mai mulți romani cu dare de mână se interesează de investiții în afara țării, mai ales că ''luxul'' de la noi poate fi chiar mai scump.

O proprietate de lux din Marbella, sudul Spaniei, costă aproape 22 de milioane de euro. Locuinţa exclusivistă, de la Marea Mediterană, a atras toate privirile la un târg de imobiliare din Bucureşti. Pentru unii, Marbella devine a doua casă, nu doar o destinaţie de vacanţă.

Alexis Barbovitch, reprezent firma imobiliară Spania: „Avem din ce în ce mai mulţi clienţi din România, în special din Bucureşti, anul acesta am avut deja cinci clienți. Românii vor lux şi un stil modern, aproape de mare, şi spaţiu deschis.”

Sunt oferte pe însorita coastă spaniolă şi pentru apartamente de câteva sute de mii de euro.

Citește și
apartament de lux
Românii cu bani vor apartamente premium. Cât dau pentru o terasă cu spațiu verde

Client: „Încercăm să vedem piaţa, preţurile ajung să fie mai convenabile afară decât în România. Preţurile pe Barbu Văcărescu au ajuns la 200.000 de euro pentru un apartament! Mult mai uşor este o închiriere pentru o casă aproape 100% sezon estival, faţă de o casă în Bucureşti, unde puterea de închiriere e mult mai mică”.

Oferte sunt şi în locuri exotice - de pildă, în Dubai.

Andreea Popa, reprezentant dezvoltator imobiliar: „Prețurile pornesc de la 198.000 euro pentru un apartament cu dormitor şi living, şi studiouri la 100.000 euro, şi toate beneficiază de plăţi eşalonate direct de la dezvoltator''.

La noi în ţară, o locuinţă de lux la malul Mării Negre ajunge la un preţ cu şase zerouri într-un complex nou, cu piscine, spa şi hotel pentru animale de companie.

Daniel Cârstocea, reprezentant dezvoltator imobiliar: „Sunt foarte mulţi cumpărători care vor să cumpere chiar mai multe unităţi pentru a face business. Cea mai scumpă locuinţă începe de la 1 milion de euro''.

Cristina Bercea, reprezentant târg imobiliar: „Se caută în general apartamente mai mari, cu suprafeţe mai generoase, amplasate mai aproape de natură. Vrei să ai tot confortul când lucrezi de acasă''.

Locuinţele din România au ajuns la un preţ mediu de 1.500 de euro pe metrul pătrat. Constanța este sub această medie, iar Bucureşti este peste -se apropie de 1.600 de euro. Cel mai scumpe sunt însă casele şi apartamentele din Cluj-Napoca, unde preţul mediu se apropie de 2.000 de euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult