Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cea mai neobișnuită situație la partaj. Program de vizită pentru pisici, stabilit de o instanță din Cluj

Your browser doesn't support HTML5 video.

Numărul partajelor după divorț a crescut în ultimul an, iar foștii parteneri își dispută cu tenacitate aproape fiecare obiect. Inclusiv animalele de companie intră într-o astfel de procedură.

La Cluj, două pisici au fost cerute în instanță de ambii stăpâni la scurt timp după separare.

Judecătorii au decis ca ambele să rămână la femeie, iar pentru fostul soț a fost stabilit un program de vizită. Lupte și mai grele se dau pentru datorii.

După ce au hotărât să pună capăt căsniciei, ambii soți și-au dorit pisicile. Disputa a fost tranșată la partaj, în sala de judecată. Bărbatul va avea drept de vizită o dată pe lună, timp de o oră. Are voie inclusiv să scoată felinele la plimbare, însă doar în jurul casei fostei soții.

Diana Flavia Barbur, avocat: „În momentul de față, în România nu există o legislație care să stabilească clar ce se întâmplă cu animalele de companie în cazul unui divorț sau al destrămării unui cuplu. În mod normal, ele sunt asimilate bunurilor, ceea ce nu este tocmai corect.”

Citește și
masina in lac
„Cadou de divorț”. Un bărbat din Satu Mare a scufundat mașina fostei soții într-un lac

Și o tânără a reușit, după divorț, să rămână cu cele două cățelușe, după o dispută încheiată amiabil cu fostul soț, care își dorea și el măcar una.

Dalia: „Aveam doi căței, unul de opt ani și unul de nouă ani. Nu le puteam separa pentru că sunt foarte supărate când stau separate. M-am luptat cu lucrul acesta și n-am vrut să le las. Ne-am certat destul de mult pentru ele.”

Există și dispute mari la tribunal pentru ratele la bancă.

Vlad Roșu, avocat: „Dețin împreună un apartament la care au credit. Fiecare își plătește partea din rată și împart împreună partea de chirie, dacă închiriază bunul.”

Recent, au fost înjumătățite taxele de timbru, mai ales că anul trecut litigiile privind dreptul familiei au crescut cu 14%.

Paul Călian, avocat: „Este destul de costisitor, durează și implică stres, tensiune în familie. Se negociază la sânge, pentru că de cele mai multe ori intervin orgoliile. Încep să facă o partajare la sânge pe fiecare bun, de la cuțite și furculițe până la imobile.”

Deși numărul partenerilor care decid să ajungă în instanță pentru a-și partaja bunurile a crescut, potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică, au loc mai puține divorțuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult