Ce sunt și cum se manifestă Borelioza și Bartonella, bolile cu care a fost diagnosticată Adda
Galerie foto
Artista a anunțat pe pagina personală de Facebook că, de maibine de un an și jumătate, se tratează pentru dermografism. Însă, după un șir de analize amănunțite, medicii au descoperit că afecțiunea de care suferă este boala Lyme.
„Dragii mei, după un an jumătate de chin în care mi s-a pus diagnostic greşit şi mi s-a dat tratament şi mai greşit, am aflat într-un final adevărul. A fost nevoie să îmi paralizeze anumite părţi ale corpului ca să fiu diagnosticată cu Borelioza şi Bartonella- transmise de căpuşe şi ţânţari, ploşniţe sau dacă te muşcă animale care au asta în sânge. Din păcate, inflamaţia şi neurotoxinele au ajuns la creier, pentru că nu s-a acţionat la timp. Aşa că urmează o perioadă de luptă şi de tratament agresiv care durează în total un an şi jumătate. Momentan sunt în pregătirea corpului pentru tratament. Şi trag să-mi duc la final o parte din proiecte şi să-mi onorez promisiunile.
I-am pus numele “Gogutz” la rahatu’ ce e acum în mine. Şi promit să-i dau în cap. Să-l nenorocesc până îi sar fulgii. În timp ce o parte din doctorii “specialişti” ai României vor pune mâna pe carte!Nu voi face scandal din asta. Faptul e consumat. Eu sper doar să nu mai trimită pacienţii pe piste greşite şi să se trezească la realitate! Poate exemplul meu va ajuta la INFORMARE, PREVENŢIE ŞI TRATARE LA TIMP! Pentru că, DA , aceste două “minunăţii” te pot ucide sau te pot nenorocii pe viaţă!!! Dacă nu sunt depistate la timp. I se poate întâmpla oricui.”
Ce sunt și cum se manifestă Borelioza și Bartonella, bolile cu care a fost diagnosticată AddaBorelioza şi Bartonella sunt două boli provocate de bacterii transmise la om de la animale, căpuşe, tânţari sau ploşniţe, conform Regina Maria.
De multe ori, din cauza faptului că afecţiunile nu sunt diagnosticate corect de la bun început, inflamaţia şi neurotoxinele ajung la creier, așa cum s-a întâmplat și în cazul cântăreței Adda. Aceasta a mai spus că va avea nevoie de un tratament agresiv pentru a scăpa de boală.
Boala este contractată, de obicei, în lunile de primăvară – vară. Mai este cunoscută și sub denumirea de „boala cu o mie de fețe”, datorită faptului că simptomatologia este diferită de la persoană la persoană, putând fi confundată ușor cu alte afecțiuni.
Cum se manifestă Borelioza și Bartonella- eritemul cronic migrator – apare în primă fază, într-un interval variabil de la momentul mușcăturii.
- infecția diseminată – apare într-un interval de câteva săptămâni până la câteva luni de la mușcătura de căpușă. Simptomatologia cuprinde: eritem migrator multiplu, febră, mialgii, artrită recurentă, cardită, tulburări de conducere atrio-ventriculară, neuroborelioză acută (complicația majoră), care evoluează cu paralizie nerv facial, meningită limfocitară sau radiculonevrită.
- infecția persistentă – apare într-un interval de câteva luni pana la câțiva ani de la infecție și include: polineuropatie, astenie, tulburări de memorie, neuroborelioză cronică (encefalomielită), acrodermatită cronică atrofică, artrită Lyme, conform Regina Maria.
Infecția cu Bartonella henselae sau boala ghearelor de pisicăBoala ghearelor sau a zgârieturii de pisică este o boală infecţioasă, agentul patogen implicat implicat fiind Bartonella henselae (bacil mic, gram negativ, aerob), conform Bioclinica.ro.
Principalul simptom al bolii este reprezentat de febră, cefalee, splenomegalie, lipsa poftei de mâncare.