Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cadourile de sărbători care le fac mai mult rău copiilor. Specialiştii recomandă cutii goale

Your browser doesn't support HTML5 video.

În prag de sărbători, pediatrii americani le recomandă părinţilor să nu pună sub brad numai gadgeturi. Îi încurajează, în schimb, să opteze, pentru aşa zisele jucării "de modă veche", precum cuburile de construit sau puzzle-urile.

La capătul unui studiu amplu, Academia Pediatrilor Americani a ajuns la concluzia că jucăriile simple sunt mai benefice copiilor cu vârste până în cinci ani.

Deşi nu mai e chiar mică, Isabella adoră să se joace cu mama ei şi să inventeze jocuri din te miri ce obiecte găsite prin casă: "Dacă părinţii îmi dau o cutie goală în care au primit ceva, o voi folosi ca să-mi fac un avion sau o căsuţă."

Iar mama o încurajează: "Copiii au mare nevoie să interacţioneze cu oamenii, simt această lipsă din cauza tehnologiei, fiindcă sunt mereu cu faţa în telefoane, în tablete sau în calculatoare."

Medicii pediatrii americani spun că imaginaţia şi creativitatea copiilor trebuie încurajată prin interacţiune şi jucării cât mai simple.

Citește și
Poluare
Studiu: Cum afectează poluarea dezvoltarea copiilor

Alan Mendelsohn, pediatru: "Publicitatea le transmite părinţilor că trebuie să cumpere o anumită jucărie pentru copiii lor şi că cele mai bune jucării sunt cele electronice, care scot tot soiul de sunete și au cipuri, jucăriile sofisticate. Dar asta nu e adevărat. Noi credem că cele mai bune jucării sunt adesea cele mai simple."

Academia Pediatrilor Americani îi sftăuiește pe părinţii care au copii mai mici de cinci ani să pună în coşul de cumpărături cărţi de colorat, puzzle-uri sau blocuri de construit. În magazinele de jucării, vedetele sunt însă de departe jucăriile nou lansate pe piaţă şi promovate intens prin reclame.

Erika Evers, managerul unui magazin de jucării: "Vindem jucării de 26 de ani şi, încă de la început, am observat apetitul pentru jocuri video şi jucării electronice, care au tot câştigat în popularitate. Am încercat să oferim însă şi o alternativă. Copiii au nevoie de oportunităţi pentru a socializa şi a interacţiona cu mediul din jur într-o manieră tangibilă."

Sfaturile pediatrilor americani se bazează pe studii care au evaluat comportamentul copiilor şi interacţiunea lor cu jucăriile epocii moderne.

Concluziile cercetărilor sugerează că folosirea intensă a gadgeturilor poate afecta dezvoltarea vorbirii şi poate duce la obezitate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult