Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce secrete ascunde "cel mai bun hotel din lume". Napoleon Bonaparte și Winston Churchill, printre clienții de lux | FOTO

"Cel mai bun hotel din lume" s-a aflat cândva în proprietatea Papei Inocențiu al XI-lea și a fost vizitat în mod regulat de unul dintre cei mai faimoși compozitori de operă din Italia.

Napoleon Bonaparte și Winston Churchill s-au cazat în acest hotel. Se poate spune că Passalacqua a fost destinat dintotdeauna pentru lucruri mărețe.

La 19 septembrie, la Londra, în cadrul ediției inaugurale a World's 50 Best Hotels, hotelul de pe Lacul Como a fost desemnat numărul unu la nivel mondial. Juriul - o echipă de experți în domeniu - a ales aceast imobil cu 24 de apartamente în detrimentul unuia administrat de un mare brand, informează CNN.

Există mii de hoteluri de lux în întreaga lume, dar unul singur este Passalacqua. Pare aproape redundant să ne referim la el ca la un hotel, pentru că este mult mai mult decât atât. Acesta aduce un omagiu unui alt timp și unui alt loc.

Citește și
romanca furt
Româncă acuzată ca a furat bijuterii în valoare de 350.000 de lire dintr-un hotel din Londra

Silvio Vettorello, managerul general, atribuie această victorie la trei atribute unice: "Meraviglia (n.r. - uimire): acel sentiment de uimire pe care îl simți într-un loc care este tot ceea ce ți-ai imaginat și care, totuși, reușește să te uimească și să te uimească. Storia (n.r. - istorie): istoria unui conac din secolul al XVIII-lea care - chiar și cu ecouri ale unei epoci trecute - te face să te simți atât de ușor ca acasă. Și famiglia (n.r. - familie): în toate sensurile, dar în special cel care cuprinde cei 100 de oameni incredibili care, în fiecare zi, se străduiesc să facă totul magic pentru oaspeții noștri, asigurându-se că fiecare vis devine realitate - al lor și al nostru".

Cum se construiește un hotel de clasă mondială

Passalacqua și-a redeschis porțile în 2022, după o restaurare de trei ani. Proprietarii, familia locală De Santis, nu sunt străini de ospitalitatea de lux - ei dețin Grand Hotel Tremezzo, tot în Como.

Antonella Mallone și Paolo De Santis au lăsat stabilimentul în grija fiicei lor în vârstă de 41 de ani, Valentina De Santis. Director executiv al companiei părinților săi, Valentina, a fost responsabilă de readucerea hotelului la gloria de odinioară.

Ea spune că fiecare detaliu este aproape de inima ei. Cum ar fi marmura prețioasă care provine din Carrara și Verona, candelabrele spectaculoase de la Barovier & Toso din Murano, oglinzile venețiene și lenjeria de pat de pluș din fibre de lemn Beltrami.

Există șapte hectare de grădini cu vedere spre lac, îngrijite cu meticulozitate și completate de o coloană sonoră liniștitoare de fântâni. Aici, oaspeții își petrec timpul făcând yoga sau lenevind la piscină, în jurul căreia se găsesc umbreluțe cu imprimeuri vibrante de epocă de la brandul milanez La Double J.

"Passalacqua are o istorie bogată și reprezintă o experiență unică, care evocă alte vremuri", spune Valentina De Santis.

De asemenea hotelul, ascunde multe secrete.

"Când treci de porțile din față, intri într-o lume diferită, una pe care s-ar putea să nu vrei să o mai părăsești", subliniază aceasta.

Această lume despre care vorbește Valentina De Santis "este liniștită și privată, la câțiva pași de satul plin de viață Moltrasio. Deschizând uși și explorând coridoare, ești condus către camere magnifice și vederi seculare ale lacului Como. Ai tavane pictate luxuriant, cu nori plini de zei și zeițe care te privesc de sus. Dar una dintre cele mai încântătoare surprize este legată de tunelurile subterane căptușite cu piatră care duc de la vilă până la lac. Tunelurile sunt pline de mister și intrigă".

Cum este viața în hotelul Passalacqua

Stând în grădinile maiestuoase și privind spre lac, nu este greu să-ți imaginezi Moltrasio de ieri - mai ales după ce soarele apune și se aprind luminile strălucitoare ale grădinii.

În 1787, contele Passalacqua - care se trăgea dintr-o familie nobilă locală - a achiziționat vila. Cu scene obișnuite de sosire și plecare a trăsurilor și concerte care se desfășurau până noaptea târziu, aceasta a devenit rapid un important loc de distracție pentru aristocrație.

Precum contele, familia De Santis a văzut pe aceste meleaguri ceva mai mult decât special, aproape magic.

În 1837, Vincenzo Bellini - un vizitator obișnuit al vilei - a compus opera "La Sonnambula" (n.r. - Somnambula), o poveste chinuitoare despre dorințe neîmpărtășite și somnambulism în timp ce se afla în reședință. Nu poți să nu te întrebi ce s-a întâmplat în spatele acestor ziduri vechi. Te fac să simți greutatea istoriei, iar într-o zi cu briză, este aproape ca și cum ai putea auzi ecourile melodiilor lui Bellini.

Aceasta este vraja lui Passalacqua - prin prezent, provoacă gânduri și te conectează cu un alt loc, cu un alt timp.

De la check-in până la check-out, hotelul se străduiește să ofere un festin pentru simțuri. Aici găsești buchete de flori tăiate manual, iar masajul reprezintă întotdeauna o opțiune pentru relaxare. Pe plan culinar, totul este coordonat de către bucătarul Alessandro Rinaldi. Oaspeții au ocazia de a se implica în coacerea sau gătitul produselor.

De Santis, care pare capabilă să vorbească la nesfîrșit despre splendorile vilei, dă asigurări că aici fiecare oră a zilei este specială. Ea susține că, din punctul său de verdere, nimic nu se compară cu primel ore ale dimineții.

"Micul dejun este servit în stilul unei mari case de țară italiene în timpul verii", spune ea, apoi dezvăluie că oaspeții sunt cuceriți de mirosul minunat de cafea, care se amestecă cu cel al unei tarte cu gem proaspăt scoasă din cuptor.

"Un pahar de suc de portocale proaspăt stoarse, un suport de prăjituri de un metru înălțime plin de granita și chifle maritozzo umplute cu cremă. În plus, bucătarul vă stă la dispoziție pentru a pregăti tot ce vă doriți, cum ar fi ouăle încondeiate care au fost depuse de găinile noastre în acea dimineață. Este începutul perfect pentru o zi perfectă", afirmă Valentina De Santis.

Și ce ar fi un hotel fără oaspeții săi? Lui Vettorello îi place cel mai mult sentimentul de villeggiatura. Cuvântul italian se traduce prin vacanță într-o locație rurală.

În loc de Highlands (Scoția) sau de mlaștinile din Yorkshire (Anglia), aveți Lacul Como și grădinile sale elegante. În loc de o trăsură trasă de cai, aveți cai putere de un alt fel, sub forma unor Jeep-uri italiene portocalii de epocă. Ceaiul este înlocuit cu un Campari soda sau un Negroni sbagliato. Iar în loc de biscuiți și gem, aveți abundența aperitivului italian.

Este un sentiment care este intrinsec și chintesențial italian - plăcerea de a nu te simți vinovat de a face o pauză, de a evada din oraș și de a găsi pacea cu natura. Gândiți-vă la dolce vita, dar mai mult decât atât! Echipa de la Passalacqua a făcut o treabă remarcabilă pentru a reînvia arta străveche și bogată.

Passalacqua nu a inventat termenul de villeggiatura, dar fiecare detaliu al său îl întruchipează: o vilă romantică din secolul al XVIII-lea, care a fost transformată într-un hotel de lux impecabil, unde veniți să vă relaxați și să vă lăsați grijile în urmă.

Cât costă o noapte de cazare în "cel mai bun hotel din lume"

Bineînțeles, tot acest lux are un preț. Camerele fără vedere la lac pornesc de la 1.300 de euro pe noapte. Cine dorește să stea într-o cameră cu vedere la lac trebuie să scoată din buzunar 1.700 de euro pe noapte. Atenție! Acest preț este valabil doar în luna noiembrie. În restul anului, prețurile sunt mai mari.

Vara viitoare, tarifele cresc la 2.300 de euro pe noapte pentru o cameră standard fără vedere la lac sau la 3.200 de euro pe noapte pentru cea mai ieftină cameră cu vedere la lac. Micul dejun este inclus în aceste prețuri.

Întrebată ce are proprietatea în mod special, pe care niciun alt loc din lume nu îl are, Valentina De Santis a spus: "Este un loc al minunilor, care a fost creat din inimă".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult