Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce s-a întâmplat cu bărbatul care cântăreşte doar 38 de kg şi statul îl obliga să muncească

Povestea lui Stephen Smith, bărbatul care la vârsta de 64 de ani cântărea doar 38 de kilograme, iar autorităţile britanice refuzau să îi acorde ajutor social, forţându-l să meargă la muncă, a impresionat o lume întreagă.

După ce întreaga Europă i-a aflat povestea şi drama pe care o trăieşte, a venit şi ziua dreptăţii pentru bătrânul extrem de bolnav. Statul britanic şi-a recunoscut vină şi a decis să îl ajute pe bărbat.

Astfel, pe lângă cele 4.000 de lire sterline pe care urmează să le primească sub formă de alocaţie pentru următorii ani, Stephen va beneficia şi de un ajutor social consistent, care îi va permite să se trateze şi să trăiască decent.

Britanicii s-au declarat de-a dreptul îngroziţi de ceea ce i se întâmplă bărbatului, care fusese obligat să muncească pentru că statul considerase că e apt de muncă, deşi el suferă de o boală pulmonară obstructiva cronică, de osteoporoza şi multe alte probleme care nu îi permit să ducă o viaţă normală.

Citește și
lei romanesti
Peste 58 de milioane de lei, suma totală plătită de statul român în luna aprilie pentru ajutor social

"Nu am deloc muşchi la picioare ceea ce înseamnă că nu pot să stau în picioare foarte mult timp. Trebuie să stau aşezat mereu, dar autorităţile au decis că sunt apt de muncă", declara bărbatul în urmă cu câteva luni.

Se pare că presiunea apărută în rândul societăţii britanice după publicarea poveştii în presă l-a ajutat enorm pe Stephen. Acum, el poate să se trateze fără grija faptului că mâine nu va avea banii necesari tratamentului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult