Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cele două „minuni” făcute de Carlo Acutis, „influencerul Lui Dumnezeu”. El este primul sfânt din generaţia milenialilor

Carlo Acutis este un adolescent care a murit de leucemie în 2006, la vârsta de doar 15 ani.    

Născut la Londra și crescut la Milano, unde s-a ocupat de site-ul parohiei sale și, mai târziu, de o academie din Vatican, Carlo Acutis şi-a folosit competenţele de lucru pe calculator pentru a propaga credinţa catolică.

Cunoscut drept „influencerul Lui Dumnezeu”, Carlo a deschis astfel calea către proclamarea primului sfânt din generaţia milenialilor, informează Reuters.

Recent el a fost aprobat să devină sfânt de către Papa Francisc. Suveranul Pontif a luat această decizie în timpul unei întâlniri cu şeful departamentului pentru canonizare de la Vatican, cardinalul Marcello Semeraro.

De ce a fost supranumit „influencerul Lui Dumnezeu”

Acutis a fost beatificat în 2020 după ce i-a fost atribuit o primă „minune”. Atribuirea unui al doilea „miracol” înseamnă că acum poate fi recunoscut drept sfânt. Recunoașterea celui de-al doilea „miracol” atribuit mijlocirii lui Acutis face posibil ca acesta să fie canonizat în timpul Anului Jubiliar 2025 al Bisericii Catolice.

Citește și
medic stomatolog
Reconstrucția zâmbetului într-o vacanță. Tehnologia și medicii fac minuni pentru sănătatea dentară într-un timp scurt

Tânărul a devenit astfel primul sfânt din generaţia milenialilor (generația Y), care sunt cei născuți între anii 1981 și 1996.

Carlo Acutis s-a născut la Londra dintr-o mamă italiană și un tată pe jumătate englez, pe jumătate italian, care lucra în Marea Britanie ca bancher comercial, scrie dailymail.co.uk.

Tânărul a crescut la Milano. Acolo, conform spuselor mamei sale, Carlo își sprijinea colegii de clasă care treceau prin probleme, își apăra colegii cu dizabilități care erau hărțuiți și oferea mâncare oamenilor fără adăpost din oraș.

„Sunt fericit să mor pentru că mi-am trăit viața fără să irosesc nici măcar un minut din ea făcând lucruri care nu i-ar fi plăcut lui Dumnezeu”, le-ar fi spus Carlo părinților săi înainte să se stingă.

Catolicii sunt încurajați să se roage la persoanele decedate despre care se crede că se află în ceruri. Dacă persoana la care se roagă le răspunde cu un „miracol”, care în catolicism este considerat orice semn ce poate fi atribuit doar puterii divine, atunci poate fi beatificată, primul pas în procesul de a deveni sfânt.

Beatificarea îi conferă persoanei respective titlul de „Fericit”. Printre alte persoane beatificate se numără Maica Tereza și Papa Ioan Paul al II-lea.

Beatificarea lui Acutis a fost anunțată în 2020, după ce Vaticanul a decis că acesta a salvat în mod miraculos viața unui băiat.

Vaticanul a susținut că acesta a intervenit din cer în 2013 pentru a vindeca un băiat brazilian care suferea de o boală pancreatică rară. Acutis a fost beatificat în Assisi, locul unde s-a născut idolul său, Sfântul Francisc, care și-a dedicat viața îngrijirii săracilor.

Un al doilea „miracol”, dacă este confirmat, permite unei persoane decedate să devină sfânt, dacă este aprobat de Papă.

Cel de-al doilea „miracol” al lui Acutis a avut loc în 2022, după ce o tânără de 21 de ani din Costa Rica și-a revenit după o leziune cerebrală gravă în urma unui accident de bicicletă în Florența.

Femeia, Valeria Valverde, a fost supusă unei craniomotorii de urgență pentru a reduce presiunea asupra creierului ei. Familia ei a fost anunțată că este în stare critică, iar mama ei a mers la Assisi pentru a se ruga la mormântul lui Acutis.

În aceeași zi, susține biserica, femeia a reușit să respire fără ajutor, iar apoi a reușit să vorbească din nou și să își folosească membrele superioare.

Tomografiile au arătat că contuzia de pe creier dispăruse, iar ea a fost externată de la terapie intensivă zece zile mai târziu.

Arhiepiscopul Domenico Sorrentino de Assisi a declarat în legătură cu vestea: „Biserica din Assisi este în sărbătoare. Intenționez să ajung în Assisi în această seară pentru a-i mulțumi Domnului în cadrul unei celebrări euharistice. Dar, deocamdată, mă alătur credincioșilor care se află în sanctuar pentru o rugăciune de laudă'.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult