Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a făcut un sucevean după ce a dat șpagă 1.500 de euro ca să promoveze proba teoretică a examenului pentru permisul auto

Un sucevean a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a recunoscut că a dat 1.500 de eurp șpagă pentru a promova proba teroretică de la examenul pentru obținerea permisului auto. Banii au fost luați de fostul șef de la Permise, Radu Obreja.

Un bărbat din Suceava care a dat șpagă 1.500 de euro fostului comisar șef Radu Obreja de la Permise Auto pentru a promova proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere și-a recunoscut fapta în fața DNA, scrie Monitorul de Suceava.

Suceveanul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru infracțiunea de dare de mită. Soluția de recunoaștere a fost admisă de un magistrat de la Tribunalul Suceava.

În plus, bărbatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi sau la Primăria comunei Volovăţ.

1,2 milioane de euro găsiți în geamantane și ligheane

Este al doilea caz de recunoaștere a vinovăției în cazul șpăgilor de la Permise și Înmatriculări care este avizat și de instanță. Săptămâna trecută, un alt sucevean a recunoscut că i-a dat lui Obreja o șpagă de 1.000 de euro pentru a i se permite să intre în sala de examinare cu aparatură specifică pentru a-i fi șoptite răspunsurile. Și în acest caz pedeapsa a fost de 2 ani de închisoare cu suspendare și 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității.

Citește și
botosani frauda
Se prelungește șederea după gratii pentru 10 persoane din dosarul angajărilor pe șpagă la spitalul din Botoșani

”Fabrica de permise” de la Suceava a fost destructurată în noiembrie 2020, iar perchezițiile de atunci ale DNA au dus la descoperirea a 1,2 milioane de euro cash, ținuți inclusiv în geamantane și ligheane. Șeful grupării, comisarul șef Radu Obreja, lua și câte 20.000 de euro șpagă pe zi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult