Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a căutat pe Google un bărbat cu câteva zile înainte ca bebelușul său să moară. Și-a mințit partenera și pe medici

Un bărbat va fi încarcerat după ce și-a zguduit fiul nou-născut, cauzându-i leziuni cerebrale, care i-au provocat decesul două zile mai târziu.

Bărbatul a mințit-o apoi pe mama copilului, pentru a se salva, relatează News.com.au.

Bradley Hooper, a fost prezentat miercuri în fața Curții Supreme din Victoria, Australia, unde a pledat vinovat, urmând să își afle pedepsa. Procurorii au stabilit că bărbatul de 32 de ani își îngrijea băiatul pe nume Alex, în timp ce partenera lui se recupera după cezariană. Copilul a murit pe 29 septembrie 2021, după ce a fost dus la spital de paramedici. Ulterior, legiștii au concluzionat că a murit din cauza unei zgâlțâieli puternice și un posibil traumatism cranian.

Vrând să ascundă incidentul, tatăl și-a mințit partenera de viață, dar și pe paramedici.

„Inculpatul a fost mai preocupat să își ascundă vina decât să asigure informațiile necesare medicilor, pentru a-l putea trata pe Alex”, a spus procurorul de caz.

Mai mult, medicii au descoperit că bebelușul avea alte fracturi provocate tot de tatăl său, în alte ocazii.

De asemenea, istoricul căutărilor pe Google la acel moment indică faptul că bărbatul era conștient de riscuri. El a căutat informații despre „semne de leziuni cerebrale la nou-născuți”.

Judecătorul urmează să stabilească ce pedeapsă va primi bărbatul pentru faptele sale.

Sindromul copilului zgâlţâit - ce este şi cum se manifestă

Sindromul copilului zgâlţâit constă într-un ansamblu de semne şi simptome, survenite ca o consecinţă a ciocnirii ţesutului cerebral de pereţii cutiei craniene. Acest fenomen se întâmplă în special la nou-născuţi, sugari şi în prima copilărie, când organele interne sunt încă într-un proces accelerat de creştere şi dezvoltare. De cele mai multe ori, părinţii nu cunosc impactul zgâlţâitului asupra copilului.

Atunci când copiii plâng excesiv şi/sau sunt agitaţi, unii părinţi, fie în speranţa de a ajuta copilul să se liniştească, fie din frustrare şi/sau oboseală, pot încerca să îl scuture. Acest lucru însă este extrem de dăunător, întrucât creierul unui copil atât de mic nu este suficient de bine dezvoltat pentru a rezista la astfel de impacturi.

În urma ciocnirii repetate de cutia craniană, creierul copilului este dispus la sângerări, hematoame, contuzii şi multe alte complicaţii asociate traumatismelor. Acestea sunt suficient de grave să altereze starea de sănătate a copilului şi, în plus, pot conduce la apariţia a numeroase complicaţii nedorite.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult