Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce a apărut pe tavanul unei case părăsite. Expert: „Un caz unic"

Cel mai mare cuib de viespi asiatice de până acum a fost găsit într-o casă abandonată din Jersey. A fost cea mai mare captură din 2023 a angajaților de la controlul dăunătorilor.

Alastair Christie, coordonator al intervențiilor asupra insectelor din Jersey, a declarat că acest cuib era „mare” raportat la această perioadă a anului, măsurând aproximativ 40 cm, transmite BBC.

Cuibul de viespi asiatice a fost găsit într-o casă abandonată din cartierul St. Brelades și distrus pe 14 august.

Numărul speciilor invazive de astfel de insecte din Jersey este în creștere, 171 de cuiburi fiind găsite până acum, în 2023, comparativ cu 100 în același interval din 2022.

Înțepătura acestei insecte nu prezintă un risc mai mare pentru sănătatea umană față de viespile obișnuite. Însă, este o insectă prădătoare față de alte viespi și albinele domestice

Citește și
Cuib de viespi
Șocul unui bărbat când a intrat după trei ani în baia unei case pe care o deține. Ce a găsit pe tavan. VIDEO

și pot provoca daune majore coloniilor melifere, arată sursa citată.

Expertul a precizat că „destul de multe pub-uri" au raportat viespile ca fiind o problemă pentru clienți în luna august.

El a spus despre cuibul de viespi distrus: „Este cel mai mare cu care ne-am confruntat până acum în acest an. Era într-o casă abandonată, fără vânt, fără ploaie, ferită de frig - foarte bine adăpostită... Un caz unic"

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult