Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul incredibil al unui șofer din Iași complet nevinovat, lăsat de polițiști fără permis timp de un an de zile

Un șofer din Iași a fost lăsat de polițiști fără permis timp de un an de zile, deși procurorii și judecătorii au stabilit că nu avea nicio vină într-un accident minor produs din cauza victimei, lucru atestat și de martori.  

Un șofer din Iași se chinuie de un an de zile să-și recupereze permisul de conducere suspendat de poliție pe 30 septembrie 2023, după ce procurorii au clasat deja dosarul în care fusese cercetat pentru un accident minor produs pe 17 ianuarie 2023 din vina exclusivă a victimei, scrie Ziarul de Iași.

Atunci, șoferul călcase pe picior un copil care s-a smuls din mâinile bunicii sale și a sărit în fața mașinii, pe trecerea de pietoni, pe culoarea roșie a semaforului. Minorul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, familia nu a avut nicio pretenție de la șofer, iar procurorii au clasat pe 19 septembrie 2023 dosarul pentru vătămare corporală din culpă, considerându-l pe șofer nevinovat.

Omul s-a dus la poliție cu această dovadă pentru a-și recupera permisul, dar cei de aici l-au anunțat că tocmai au decis să-i mai suspende o dată permisul de conducere, începând cu data de 30 septembrie, pentru 180 de zile, cu motivul că nu a acordat prioritate copilului pe trecerea de pietoni.

Tribunalul a făcut munca poliției și a adus martori pentru a afla ce s-a întâmplat

A urmat un nou proces, în care poliția nu a adus niciun fel de dovadă a acuzațiilor sale, iar șoferul afirma că este nevinovat, situație în care Tribunalul Iași a trebuit pur și simplu să decidă în cuvântul cui să creadă.

Citește și
S-a răsturnat cu mașina în București din cauza vitezei. Tânărul imprudent a scăpat doar cu câteva zgârieturi
S-a răsturnat cu mașina în București din cauza vitezei. Tânărul imprudent a scăpat doar cu câteva zgârieturi

Judecătorii au fost astfel nevoiți să producă ei dovezi, în locul polițiștilor și procurorilor. Magistrații au găsit un martor care nu îl cunoștea pe șofer și a asistat la întreaga scenă.

Martorul a confirmat spusele șoferului, că minorul a sărit în fața mașinii pe culoarea roșie a semaforului, motiv pentru care tribunalul a admis acțiunea șoferului și a anulat dispoziția poliției de suspendare a dreptului de conducere.

Hotărârea Tribunalului Iași nu este însă definitivă, ea putând fi contestată cu recurs.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult