Cariera în resurse umane. Joburi disponibile și cu cât sunt plătite
Un bun profesionist în resurse umane poate avea un impact profund pozitiv asupra oamenilor doar prin ceea ce face în fiecare zi. Îndatoririle zilnice ale locului de muncă fac din bunăstarea și fericirea angajaților o chestiune de responsabilitate profesională.
Profesioniștii în resurse umane au o perspectivă unică asupra companiilor pentru care lucrează datorită naturii locului lor de muncă. Nu numai că au o înțelegere puternică a priorităților și provocărilor unei organizații, dar au și capacitatea de a influența viitorul companiei pe baza deciziilor de angajare pe care le iau, contribuind activ la crearea unui loc de muncă mai divers și mai echitabil.
Ce studii sunt necesarePentru a lucra în domeniul resurselor umane finaliza studiile superioare la o facultate de Managementului Resurselor Umane sau una de Psihologie sau Sociologie. Însă nu este neapărat necesar. Poți lucra în Resurse Umane și dacă finalizezi alt tip de studii și faci cursuri de calificare în domeniu (inspector resurse umane, manager resurse umane, de exemplu). Important este să-ți dorești o carieră în domeniu și să te apuci de lucru. Te poți pregăti pentru o carieră în resurse umane și făcând proiecte de voluntariat, în timpul facultății.
Abilități și competențe necesareMulte abilități pot ajuta profesioniștii în HR să își îndeplinească sarcinile și îndatoririle zilnice. Abilitățile tehnice, cum ar fi scrierea tehnică, îi pot ajuta pe recrutori atunci când raportează evaluarea potențialilor candidați. Mai multe soft skills pot ajuta, de asemenea, profesioniștii în HR, cum ar fi comunicarea eficientă și un nivel de empatie.
Cum poți să începi o carieră în resurse umaneCa de obicei, răspunsul variază – depinde de la ce nivel de experiență vii. Dacă, să zicem, ești un tânăr la început de drum, poți urma unele din studiile menționate mai sus. Dacă deja ai ceva vechime în câmpul muncii și vrei să treci spre resurse umane, poți începe cu un curs de specializare ca referent sau inspector resurse umane, ca apoi să-ți cauți un job în acest domeniu.
Îți cauți un job în domeniul resurselor umane?Oferta de joburi în domeniul resurselor umane este foarte dinamică și variantă, ofertele salariale și activitatea la job fiind diferită în funcție de experiența specialistului și dimensiunea companiei care angajează.
Salariul unui Recrutor Junior pornește de la 600 de euro/net iar un Asistent Resurse Umane în Brașov câștigă în medie 800 de euro, lunar.
Un Recrutor sau un HR Generalist cu peste 2 ani de experiență, câștigă în medie 700 - 1000 de euro/lunar net. Salariul unui Inspector Resurse Umane variază între 650 - 900 de euro, în funcție de program și orașul în care se face angajarea.
În cazul pozițiilor dedicate specialiștilor seniori, cu 5-10 ani de experiență în domeniul resurselor umane, salariile depășesc 1000 de euro: Un Recrutor senior câștigă lunar aproximativ 1500 de euro iar un Manager resurse umane câștigă în medie 1900 de euro/net.
Date oferite de BestJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe BestJobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).