Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Bunica” și „bunicul” nu mai sunt la modă. Cum le spun acum copiii bunicilor

Copiii din ziua de azi preferă să se adreseze bunicilor într-un mod personal. Un sondaj realizat de presa din SUA arată care sunt cele mai noi apelative pentru bunici.  

Numele alternative pentru bunici rezolvă o problemă logistică. Majoritatea copiilor au bunici atât din partea ambilor părinți, iar numele pot ajuta la diferențierea rudelor între ele. 

„Fiica mea a venit cu numele. Nu mi-a plăcut niciodată numele a spus o bunică.

Deși există o mulțime de nume pe care familiile le folosesc pentru a indica statutul de bunici în rândul membrilor lor, un sondaj recent realizat de Preply a constatat că unele nume sunt folosite mai des decât altele, scrie HuffPost.

Rezultatele sondajului arată că cele mai frecvente nume pentru bunicii din SUA sunt următoarele: Gigi, Nana, Mimi, Gran, Bibi, Momo, Poppy, Pops, Papi, G-Pa, Grandude și Papa.

Citește și
parlamentul european „Foloseşte-ţi votul!”.
„Nu luați democrația ca pe un dat". Într-un clip emoționant, Parlamentul European îi îndeamnă pe tineri să iasă la vot
Studiul a analizat, de asemenea, cele mai importante nume din fiecare stat, dezvăluind variații regionale.   „Mamaw” a fost o alegere de top pentru bunicile din Alabama, Indiana, Ohio și Wisconsin, în timp ce „Pop-Pop” pentru bunic a fost cel mai frecvent în Pennsylvania, Maryland, Carolina de Nord, Missouri, Wisconsin și Minnesota.   „Abuelo” (bunicul în spaniolă) și „Abuela” (bunica în spaniolă) au fost cele mai populare în statele cu o populație mare de vorbitori de limbă spaniolă, inclusiv Florida și California.   „Din punctul nostru de vedere, se pare că bunicii din ziua de azi nu vor să fie văzuți ca niște «bătrâni», ci mai degrabă ca cetățeni activi și productivi care joacă un rol esențial în viața nepoților lor”, a declarat pentru HuffPost Sylvia Johnson, șefa departamentului de metodologie de la Preply.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult