Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care este cel mai murdar loc din baie. Avertismentul sumbru al medicilor. Pot apărea leziuni ale pielii sau boli de plămâni

Un medic a postat un videoclip care a devenit rapid viral, după ce a arătat care este cel mai murdar loc din baie.  

Acest loc din baie adună atât de multe bacterii încât poate provoca leziuni ale plămânilor sau ale pielii, avertizează medicul.

Dr. Scott Walter spune că cel mai murdar loc din baie este capul de duș și că acesta ar trebui curățat în mod regulat.

„Am învățat [acest lucru] la o conferință de dermatologie în acest an", a împărtășit dermatologul din Denver în videoclipul viral postat pe TikTok, care a adunat 5,5 milioane de vizualizări.

Walter susține că în această zonă există „colonii bacteriene” care, de fapt, sunt mai mult „ca o fortăreață, deoarece sunt foarte impenetrabile, și trăiesc în interiorul capetelor noastre de duș, conform studiilor".

Citește și
elizabeth hurley
Elizabeth Hurley, complet dezbrăcată la piscină. Cum s-a filmat actrița cu un trup de invidiat

Potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină, „biofilmele au o mare importanță pentru sănătatea publică datorită rolului lor în anumite boli infecțioase și importanței lor într-o varietate de infecții legate de dispozitive. O mai bună înțelegere a proceselor biofilmelor ar trebui să conducă la strategii noi și eficiente de control al biofilmelor".

Deoarece bacteriile se transformă într-o substanță „vâscoasă”, care nu poate fi îndepărtată printr-o simplă spălare, trebuie să frecați și să dezinfectați bine zona, conform Mirror.

Walter spune că biofilmele pot provoca afecțiuni ale pielii și probleme respiratorii, în special la cei care au un sistem imunitar slab, cum ar fi fumătorii sau cei cu boli pulmonare.

„Când faceți duș, aceste bacterii și ciuperci sunt aerosolizate, transformându-se într-un spray fin. Acestea pot ajunge în plămâni, pot afecta pielea și alte părți ale corpului", continuă dermatologul.

Medicul spune că aceste bacterii „pot fi legate de boli de piele și de alte afecțiuni" - malassezia: scalp; acanthamoeba: ochi; pseudomonas: urechi; avium: tractul gastrointestinal; lehoonella/mycobacterium: plămâni; foliculită și infecție postoperatorie.

O altă bacterie care se găsește în capetele de duș este micobacteria.

„Micobacteriile sunt un tip de germeni. Există mai multe tipuri diferite. Cea mai comună provoacă tuberculoza. Un altul cauzează lepra. Altele cauzează infecții care se numesc infecții micobacteriene atipice.

Acestea nu sunt "tipice" pentru că nu provoacă tuberculoza. Dar tot pot dăuna oamenilor, în special persoanelor cu alte probleme care le afectează imunitatea, cum ar fi SIDA", precizează Medlineplus.com.

Dermatologul a postat apoi un al doilea videoclip în care le arată oamenilor cum să curețe corect cele mai murdare zone din baie. O dată la ceva timp, capul de duș trebuie scos și lăsat la înmuiat într-un bol cu oțet alb timp de cel puțin patru ore sau chiar peste noapte.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult