Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Camerele de bord sunt tot mai căutate de șoferii români. Dovezile pot fi folosite și în instanță

Your browser doesn't support HTML5 video.

De la începutul anului, șoferii și-au cumpărat tot mai multe camere de bord. Așa pot surprinde accidentele la care sunt martori ori în care sunt implicați.

Dovezile îi ajută pe reprezentanții firmelor de asigurare iar în unele cazuri sunt utile și în instanță.

Aşa arată o cameră de bord funcţională. Costa aproximativ 800 de lei, însă sunt şi modele care depăşesc 800 de euro. În ultimul an vânzările la astfel de dispozitive au crescut în medie cu 50 la sută.

Cosmin Dobrani, manager firma de camere de bord: ”Asta înseamnă că vânzările au început să revină la normal şi chiar să întreacă anii precedenţi. Majoritatea camerelor au funcţie de parcare, aceasta va ajută să lăsaţi maşina în parcare şi să filmeze când se activează senzorul de mişcare”.

După eliminarea restricţiilor din pandemie, traficul s-a aglomerat din nou, iar şoferii au devenit mai agresivi.

Pe o stradă îngustă cu maşini parcate atât pe partea dreaptă cât şi pe partea stângă maşina vă poate fi lovită foarte uşor. O cameră de bord funcţională poate arăta firul evenimentelor şi poate demostra că sunteţi nevinovat.

Mulţi şoferi îşi cumpără camere de bord pentru că firmele de asigurare ţin cont de imaginile înregistrate.

Madalin Roşu Preşedintele Biroului Asiguratorilor Auto din România: ”Poate fi un instrument foarte bun în evaluarea a dinamicii accidentului. Compania de asigurări poate să folosească filmarea să observe că un semafor nu a funcţionat, şi responsabil e şi altcineva, sau poate n-a observat un semn de circulatieție”.

Inclusiv poliţiştii le recomandă în ultima vreme şoferilor să îşi cumpere aslfel de dispozitive pentru că sunt tot mai multe cazuri în care instanţele admit imaginile înregistrate ca probe în diferite procese legate de accidente sau agresiuni.

Cosmin Andreica, sindicat EUROPOL: ”Dacă vorbim de dosar penal şi vătămare din culpă, situaţiile nu sunt unitare. Unii judecători admit că şi proba acele imagini alţii nu le admit. Tendinţa este de a fi folosite cât mai mult, pentru că sunt singurele probe indubitabile cu privire la modul de producere al unui eveniment rutier”.

În capitală, se înregistrează în medie între 180 şi 200 de accidente în 24 de ore.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult