Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câinii Poliției Române ar putea face parte dintr-o structură nouă numită „Poliția Canină”. Care este motivul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Simpaticii câini polițiști ai Poliției Române, care atrag toate privirile atunci cand își fac apariția, ar putea face parte dintr-o structură nouă numită „Poliția Canină”.

Oficialii Ministerului de interne propun înființarea ei la nivel național, pentru mai multa eficiență.

Șuier este cel mai cunoscut câine polițist din România. Are nenumărate capturi de droguri în cei șapte ani de activitate, iar faima i-a crescut după ce mii de tineri s-au fotografiat cu el la diferite festivaluri de muzică, unde a fost în misiune. Știe să descopere și dispozitive explozive, iar pregătirea lui a fost făcută la centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu.

La nivel național ar acționa acum peste o sută de câini de poliție. Cei mai mulți sunt folosiți de structurile de ordine publică. Surprinzător, la ultima evaluare, activitatea echipajelor canine i-a nemulțumit, se pare, pe specialiștii Ministerului de Interne.

Potrivit MAI, structurile poliției, care dețin în prezent câini de serviciu, nu pot asigura permanența pentru niciuna dintre specializări cum ar fi, de exemplu, să fie luată urma unei persoane dispărute. Problema identificată a fost că nu există o pregătire unitară a câinilor polițiști la nivel național, ci doar acolo unde există un angajat, care se implică voluntar.

Citește și
caini apel video
Obicei neobișnuit. Cum reacționează doi câini când se văd prin apel video. GALERIE FOTO

Deocamdată, înființarea Poliției Canine este o propunere aflată în dezbatere publică, și face parte dintr-un plan mai amplu numit „Strategia Națională pentru Siguranță și Ordine Publică 2027”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult