Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Câinii au de acum voie să intre pe plaje. Stăpânii au însă câteva reguli, altfel riscă amenzi mari

Your browser doesn't support HTML5 video.

Iubitorii de animale pot ieși la plimbare pe plajă cu prietenii necuvântători. A intrat în vigoare legea care le permite să își plimbe câinii pe malul mării.

Chiar dacă acum este legal, stăpânii trebuie să respecte anumite reguli, altfel pot primi amenzi de până la 10 mii de lei.

În urmă cu câteva zile, legea nu permitea accesul animalelor pe plajă, nici atunci când plaja era goală. Însă regulile s-au schimbat, spre fericirea stăpânilor, dar și a animalelor de companie.

În afara sezonului estival, persoanele însoțite de animalele de companie se pot plimba pe plajă oricând. Vara, în schimb, au voie doar acolo unde administratorul plajei este de acord. Indiferent de situație trebuie respectate câteva reguli: animalele de companie trebuie să fie ținute în lesă sau ham, iar stăpânii să aibă la ei pungi, pentru a strânge în urma animalelor.

Cei care nu respectă aceste reguli vor fi sanctionați. Amenzile sunt cuprinse între o sută și o mie de lei pentru stăpânii care nu țin animalele în lesă, și între o mie și zece mii de lei pentru cei care nu curăță în urma prietenilor necuvântători.

Cristian Rizea, inițiator lege: ”Am oferit abilitatea tuturor organelor din domeniu de a sancționă aceste comportamente, politia locală, politia națională, jandarmeria. Înainte singura instituție abilitată să constate aceste contravenții și să dea amenzi era garda de meniu, care nu putea fi peste tot. În urma unei întrebări parlamentare am aflat că nu a dat niciun fel de amendă.”

Câinii utilitari, cei care aparțin persoanelor cu dizabilități și cei din dotarea Ministerului Afacerilor Interne, au voie pe plaja indiferent de sezon, fară acordul operatorilor de plaje.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult