Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cabana Urlea, una dintre cele mai vechi din țară, arsă din temelii. Cum puteţi ajuta

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cabana Urlea, una dintre cele mai vechi din România, despre care se spune că ar fi fost și cea mai frumoasă din munți, a ars miercuri noapte din temelii.

Aflată în Munții Făgăraș, la o altitudine de peste o mie cinci sute de metri, accesul se poate face doar pe trasee montane. Așa că nu se știe deocamdată de la ce a pornit focul ori dacă a fost pus intenționat. Construită în urmă cu 93 de ani, cabana Urlea era acum zeci de ani locul în care drumeții pășeau foarte des. Din 2005 a fost părăsită și a ajuns o ruină pentru că niciun proprietar nu a întreținut-o. Însă povestea tristă s-ar putea schimba, datorită unei asociații care a preluat-o. Membrii acesteia strâng donații să o transforme într-o cabană sută la sută sustenabilă și să devină astfel prima cabană de altitudine din Carpații României.

Cum puteţi ajuta? Donații în LEI sau EURO în conturile Asociației Poveștile Carpaților, specificând la detalii de plată CABANA URLEA.

Cont în LEI: RO30 INGB 0000 9999 0760 2164 (ING Bank)

Cont în EURO: RO02 INGB 0000 9999 0820 9694 (ING Bank)

Citește și
Incendiu la cantina de ajutor social din Târgovişte
Incendiu la o cantină de ajutor social. De la ce au izbucnit flăcările

Persoane de contact: Bogdan Mihalache 0740.339.214 - președinte As. Poveștile Carpaților Cristina Stanciu 0741.12.60.20 - vicepreședinte As.Poveștile Carpaților Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult