Bujorul galben, sau floarea Paștelui, pe dealurile de la Sânpetru de Câmpie. Covorul spectaculos atrage tot mai mulți turiști
Your browser doesn't support HTML5 video.
În zonă, există o suprafață de 20 de hectare, plină cu astfel de plante. Iar autoritățile locale vor să facă demersurile necesare pentru a fi transformată în arie protejată.
Covorul spectaculos de bujori galbeni, proaspăt înfloriți, atrage ușor, ușor, în zonă și tot mai mulți turiști. Femeie: „Bujorii galbeni, este rezervație la Zau de câmpie și exact ca ăștia-s, numai că sunt de culoare roșie. În timpul ăsta toată primăvara e plin acolo. Anul trecut au venit și mașini cu oameni străini să vadă, să viziteze.”
Bărbat: „Cam o dată cu păpădiile. Păpădiile acum încep să înflorească, eu sunt aici de 45 de ani și tot așa le știu. În fiecare primăvară înfloresc, ne bucurăm de frumusețea lor, le admirăm, le respectăm.” Femeie: „Se vopseau și ouă cu ele.” Autoritățile locale își doresc acum ca zona să devină rezervație naturală. Mihai Nașca, profesor: „Ei vin și ne fac acestă supriză de obicei în preajma Paștelui. Este foarte bine dacă am reuși să protejăm zona, dacă am reuși să facem o arie protejată de interes local în care să reușească să identifice toate speciile din flora spontană și eventual să intre într-un circuit.” Asemeni bujorului de stepă, bujorul galben, sau floarea Paștelui, crește pe cel mai înalt loc din zonă.