Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bradul din conopidă sau pomul de iarnă cu eprubete. Creațiile nonconformiste ale studenților din Galați

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un brad din broccoli și conopidă sau unul din eprubete umplute cu acid clorhidric – deși pare ireal, astfel de pomi de Crăciun au fost construiți de studenții de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Zecile de creații inedite au fost expuse, jurizate și premiate la un concurs cu tradiție.

Studenții de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor au folosit ingrediente sănătoase pentru a "ridica" un brad de Crăciun. Acesta a fost construit din broccoli și conopidă, iar ornamentele au fost realizate din scorțișoară, miez de nucă, felii de portocală și lămâie confiată.

Dr. ing. Georgiana Horincar, șef lucrări, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor: „În momentul de față are patru zile și cu siguranță va rezista încă trei, zic eu. În condițiile în care îi asigurăm o temperatură puțin mai joasă.”  

Reporter: Există riscul să nu prindă Crăciunul?

Citește și
brad kiev
FOTO. Deși trăiesc vremuri tulburi, oamenii din Kiev au avut parte de o surpriză de Crăciun

Dr. ing. Georgiana Horincar: „Există riscul, dar ideea este de a aduce culorile din farfurie în bradul nostru de Crăciun.”

O tânără de la Facultatea de Medicină și Farmacie a intrat în competiție cu un brad al... relaxării, construit din 726 de cașete umplute cu vată colorată.

Alexandra Gaidasenco, studentă, Facultatea de Medicină și Farmacie: „Alcătuit doar din cașete pe care le-am umplut cu vată colorată”.

Reporter: Câte ați folosit?

Alexandra Gaidasenco: „726 de cașete. Am făcut eu, așa, un cost. Pe mine m-a costat 329 de lei.”

Printre cei mai colorați brazi s-a numărat unul ce părea adus direct din laboratorul de chimie.

Eliza Ailenei și Denisa Cărăuș, studente, Inginerie Medicală, anul al II-lea: „Este alcătuit din pahare de Berzelius, baloane cotate și pipete”.

Reporter: Ce soluții ați folosit acolo?

Eliza Ailenei și Denisa Cărăuș: „Albastru de metilen, turnesol, acid clorhidric și acid cromic.”

După ce au fost analizați, brazii au fost premiați, iar creatorii lor au fost răsplătiți cu bani. Lucrările expuse în cadrul competiției pot fi cumpărate, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți.

Prof. dr. Cătălin Fetecău, organizator: „Cel mai scump brad a fost achiziționat cu șase mii de lei. Desigur, dacă vor fi cumpărători și anul ăsta, îi așteptăm cu mare drag.”

Brazii care nu își vor găsi un proprietar vor fi donați unor centre pentru bătrâni sau copii, au anunțat organizatorii evenimentului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult