Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bill Gates investește 11 milioane de euro pentru a "combate flatulențele de vacă" prin intermediul unui startup australian

Miliardarul Bill Gates a declarat război deschis în ceea ce privește gazul metan emis prin râgâitul și prin flatulențele vacilor, care ar distruge stratul de ozon.

Firma de investiții a lui Bill Gates, Breakthrough Energy Ventures, tocmai a acordat 11 milioane de euro unui start-up australian dedicat combaterii unui inamic-cheie al progresului climatic: flatulențele vacilor.

Start-up-ul în cauză, numit Rumin8, lucrează la un supliment alimentar pentru vaci, menit să le împiedice să râgâie și să emane gaze metan.

Bill Gates este unul dintre cei care au semnalat această problemă, a flatulenței vacilor, deoarece metanul produs de acestea în marile ferme industriale este unul dintre cei mai mari poluatori și gaze cu efect de seră.

Firma a fost susținută și de fondatorul Jeff Bezos și de cofondatorul Alibaba, Jack Ma, care sunt, de asemenea, doi dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, potrivit Daily Star.

Citește și
Vaci
Vaci filmate când mănâncă cu poftă din containerul de gunoi. „Substanțele ingerate se pot găsi în lapte”
Algele roșii, introduse în alimentația vacilor 

Animalele din fermele uriașe, inclusiv vacile, caprele și cerbii, produc o cantitate uriașă de metan după ce mănâncă iarbă.

Ideea celor de la Rumin8 este de a folosi un supliment reprodus sintetic din alge roșii pentru a stopa acest gaz.

"Am fost foarte mulțumiți de primirea pe care am primit-o din partea fondurilor de impact climatic din întreaga lume. Există o dorință reală de a finanța soluții la emisiile de metan enteric provenite de la animale și, din fericire pentru Rumin8, acestea pot vedea beneficiile tehnologiei noastre", a declarat David Messina, directorul general al Rumin8.

Anul trecut, guvernul Noii Zeelande a propus o taxă pe flatulențele și urina produse de animalele de fermă. Astfel, până în 2025, fermierii ar urma să plătească o taxă pe emisiile agricole, care reprezintă aproximativ jumătate din gazele cu efect de seră din Noua Zeelandă.

Gazul metan poate avea un efect de seră de 28 până la 34 de ori mai mare decât dioxidul de carbon, ceea ce îl face un factor major în spatele schimbărilor climatice.

Acest lucru înseamnă că una dintre cele mai mari cauze ale schimbărilor climatice este consumul de carne.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult