Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bani prin PNRR pentru familia Ciolacu. Firmele nepotului primesc zeci de milioane de euro de la guvernul unchiului

Două firme deținute de nepotul premierului Marcel Ciolacu vor primi milioane de euro prin PNRR pentru dezvoltarea unor proiecte fotovoltaice. Ciolacu și-a împrumutat, de altfel, nepotul cu o sumă mare de bani, posibil pentru cofinanțarea proiectelor.  

Nepotul premierului Marcel Ciolacu se află pe lista exclusivistă a celor care vor primi milioane de euro din bani europeni pentru producerea de energie eoliană sau solară.

Cristian Ciolacu este patronul firmelor Solar Energy Production SRL și Power Solar Energy SRL, ambele din Buzău, aflate pe lista proiectelor aprobate de Ministerul Energiei pentru finanțare prin PNRR, scrie Replica de Constanța.

Legislația schemei de sprijin PNRR prevede un ajutor de stat în valoare maximă de 15 milioane euro/întreprindere/proiect, astfel că cele două firme pot primi în total cel mult 30 milioane euro nerambursabili.

Premierul Ciolacu și-a împrumutat nepotul cu 490.000 lei

Citește și
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu, tur de forță la Bruxelles. Se va întâlni cu lideri UE și va vizita răniţii din incendiul de la Crevedia

Pe de altă parte, beneficiarii trebuie să dovedească că dispun de fonduri pentru cofinanțare, adică pentru asigurarea diferenței dintre valoarea totală a investițiilor propuse și sprijinul primit de la stat.

În declarația sa de avere, Marcel Ciolacu menționează un împrumut de 490.000 lei acordat în nume personal lui Mihai Cristian Ciolacu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult