Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bănci inteligente în Vaslui, cu net gratis și încărcare fast-charge. E nevoie de votul consilierilor să devină realitate

Bănci inteligente în Vaslui, care să asigure accesul gratuit la internet și încărcarea dispozitivelor smart, ar putea deveni realitate, dacă intenția municipalității va fi aprobată în Consiliul Local.

 

Propunerea aparține grupului de consilieri locali PSD, materializată într-un proiect de hotărâre, care va fi supus dezbaterii și votului la următoarea ședință de consiliu, relatează publicația „Vremea Nouă”.

Potrivit inițiatorilor, “proiectul pilot își dorește să fie un punct de referință pentru îmbunătățirea aspectului estetic al municipiului Vaslui și, totodată, un semnal al adaptării la cele mai noi tendințe de utilizare a energiilor regenerabile prietenoase cu mediul înconjurător”.

Costul total al investiției se ridică la aproape 10.000 euro: “ca urmare a analizării ofertelor pe piață, dar și a investițiilor similare făcute de alte municipalități din România, am concluzionat că bugetul estimat pentru această investiție este de 50.000 lei cu TVA inclus, iar caracteristicile tehnice ale băncilor inteligente trebuie să țină seama de următoarele aspecte: dotarea cu ruter wirless, care să emită pe o rază de minimum 100 de metri; dotarea cu minimum trei prize de tip USB Fast charge; dotarea cu sistem de iluminat tip LED Backlit; asigurarea autonomiei energetice prin utilizarea de panouri fotovoltaice; o lungime a băncii de minimum 2000 de mm”.

Citește și
Piscina
Efectul neașteptat pe care l-a avut deschiderea unei piscine într-o comună din Vaslui

Proiectul pilor prevede montarea, pentru început, a patru asemenea bănci în zona Secu, în parcul din fața poliției județene, cu intenția, pe termen lung, de a înlocui „majoritatea băncilor clasice din municipiul Vaslui”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult