Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Baba oarba între autorități și un bărbat care a umplut o stradă din Năsăud cu peste 100 de rable

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deși există o lege care permite eliberarea orașelor de mașinile abandonate, în unele colțuri ale țării situația este parcă fără ieșire.

O stradă din Năsăud arată ca un depozit de dezmebrari auto: o singură persoană ar fi depozitat acolo peste 100 de mașini, folosite, cel mai probabil, ca sursă de piese ori de fier vechi.

Primăria a reușit să mute o parte dintre rable, însă în scurt timp, ca într-un joc de-a baba oarbă, alte mașini au apărut în locul celorlalte vehicule vechi.

Pe respectiva stradă, la intrarea în orașul Năsăud, de la an la an au început să răsară tot mai multe mașini, într-o stare deplorabilă. Zeci de rable abandonate ocupă și locurile de parcare ale celor care locuiesc în zona.

“Asta e mașina mea și aici o parchez că nu avem locuri de parcare. Și suntem 10 pe scară, fiecare cu câte o mașină, două și nu avem locuri de parcare”, a spus o femei care locuiește în zonă.

O parte dintre mașini zac și în apropiere de calea ferată.

“Noi venim doar vara în România, nu prea aveam unde să parcăm niciodată din cauza mașinilor ăstora. Cred că în 2016 nu erau toate pe peron, dar acum au tot apărut, au tot apărut”, a spus o altă femeie.

Primăria spune că nu are ce face în această situație, pe motiv că nu există un serviciu destinat ridicării de automobile. Pentru a degaja locul, primăria a trimis angajați și mai mulți voluntari care au mutat aproximativ 40 de mașini, cu acordul prorpietarului, pe un teren privat indicat de el.

Dorin Vlașin, primarul orașului Năsăud: “A zis că duce în fiecare zi, că duce, că duce. Eu am impresia că dacă ducem azi 10 mașini, mâine apar 7 înapoi. Așa clar că nu se mai poate. Aș putea spune că sunt 100, 100 și. Dar au fost în jur de 300 până acum doi ani de zile”.

Cele mai multe mașini însă au fost depozitate pe o platforma a CFR-ului. Compania însă l-a acționat în instanța pe bărbatul care va fi executat silit. Pe numele acestuia sunt înregistrate la primăria Rebra, unde își are domiciliul, doar 27 de mașini. Contactat telefonic, bărbatul a refuzat să ofere un punct de vedere.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult