Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un gigant american prezent și în România tocmai a cerut intrarea în stare de faliment. Reacția companiei

Celebra companie Avon, prezentă masiv și în România, și-a cerut falimentul, după ce s-a confruntat cu numeroase acuzații potrivit cărora pudra de talc din produsele sale cauzează cancer.  

UPDATE La două zile de la apariția știrii, Avon vine cu un răspuns oficial.

Compania a transmis că procedura din SUA nu afectează operațiunile Avon din afara țării. 

„Este foarte important de menționat că acest lucru înseamnă că nimic nu se schimbă pentru clienții noștri, asociați, reprezentanți sau alți parteneri interesați din piețele noastre. La Avon, activitatea se desfășoară în mod obișnuit, continuăm inițiativele strategice, în timp ce oferim clienților din întreaga lume aceeași experiență personalizată de frumusețe pe care o cunosc și o iubesc”., se arată în comunicatul Avon.

În același timp, compania asigură clienții că produsele au trecut prin evaluări riguroase și că produsele nu conțin produse toxice, precum azbest.

Citește și
Aspirina ar putea ajuta la tratarea formelor agresive de cancer la sân
Studiu: Utilizarea regulată a aspirinei ar putea contribui la scăderea riscului de cancer colorectal

Avon a depus cerere de faliment după ce a fost lovită de o serie de acuzații conform cărora pudra de talc din produsele sale cauzează cancer, scrie The Telegraph.

Avon are o prezență masivă și în România, unde activează prin Avon Cosmetics SRL, o firmă înființată în 1997. Societatea derulează la noi afaceri de anvergură, cu profituri nete anuale spectaculoase, potrivit Lista Firme.

În 2023, Avon Cosmetics SRL a raportat o cifră de afaceri de 338,8 milioane lei și un profit net de 11 milioane lei, cu 208 angajați.

Maximul a fost atins în 2017, când Avon declara în România un profit net de peste 74 milioane lei (aproape 15 milioane de euro), la o cifră de afaceri de 560 milioane lei și peste 300 de angajați.

Grupul-mamă al companiei de cosmetice, Avon Products, a anunțat acum că a solicitat protecția legii falimentului în SUA pentru a evita presiunile datoriilor și impactul proceselor care se profilează.

Cererea de faliment vine pe fondul unui val de litigii împotriva giganților frumuseții, inclusiv Avon, care se confruntă cu peste 100 de procese.

Avon, acuzat de folosirea azbestului

Celebrul brand de frumusețe, cunoscut pentru legiunile sale de vânzătoare ușă în ușă, folosește talcul în pudrele de față și fardurile de ochi, în timp ce alte companii folosesc mineralul în produse precum pudra pentru copii.

Avocații susțin că există o legătură între talc și cancer, după ce au acuzat Avon și pentru că a fabricat produse contaminate cu azbest.

Avon a negat în mod repetat afirmațiile, argumentând că „folosește doar talc de calitate cosmetică, care a fost testat pentru a confirma că nu conține azbest”.

Decizia companiei de a depune cererea de faliment reflectă cea mai recentă încercare a unei companii internaționale de a lua în considerare falimentul pentru a face față cererilor legale cu privire la talc.

Johnson & Johnson, care a fost lovită de mii de pretenții legale cu privire la talcul din pudra sa pentru copii, a înregistrat, de asemenea, un proces de faliment.

Acest lucru i-ar permite gigantului farmaceutic să transfere orice răspundere din cazurile cu talc presupus cancerigen către o altă filială.

Manevra, care a fost deja respinsă de două ori de un tribunal american, ar consolida toate procesele și ar permite soluționarea lor ca parte a unui singur acord.

Șefii Avon spun că procesul de faliment din SUA nu va afecta afacerile filialelor

La începutul acestei săptămâni, a reieșit că J&J a depășit un obstacol cheie în calea unei potențiale soluții de 6,5 miliarde de dolari pentru zeci de mii de procese. Cu toate acestea, continuă să nege că produsele sale cu talc cauzează cancer.

În ceea ce privește operațiunile internaționale ale Avon, șefii companiei au spus că vor rămâne deschise în ciuda procedurilor de faliment din Statele Unite.

Managerii spun că Avon Products este doar holdingul mărcii, ceea ce înseamnă că afacerile sale operaționale nu fac parte din procedurile capitolului 11, legate de faliment.

Anul trecut, Avon anunța că va deschide magazine pe străzile mari din Marea Britanie, pentru prima dată în istoria sa de 137 de ani.

Compania a spus că schimbarea a fost cauzată de faptul că femeile „acum merg la muncă și trebuie să le urmăm oriunde își petrec timpul și să facem serviciul cât mai convenabil posibil”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult