Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avocat din Iași, obligat de instanță să dea unei cliente banii înapoi după ce i-a pierdut toate procesele. Șirul gafelor

Un avocat din Iași a fost obligat de instanță să returneze unei cliente o parte din onorariile încasate, după ce a pierdut toate procesele în care a reprezentat-o pe femeie.

O ieşeancă îşi cere banii înapoi de la avocatul care a reprezentat-o în instanţă, după ce acesta i-a pierdut toate cele trei procese în care a reprezentat-o, scrie Ziarul de Iași. Iar o primă instanță i-a dat parțial dreptate femeii, cerând avocatului să-i returneze onorariul încasat pentru un proces.

Cazul este unic, întrucât legea nu condiţionează onorariul avocatului de câştigarea procesului, dar el „trebuie să depună toată diligenţa pentru apărarea libertăţilor, drepturilor şi intereselor legitime ale clientului”.

Femeia a încheiat din octombrie 2019 până în februarie 2020 trei contracte de reprezentare cu avocatul său, cu un onorariu de 2.380 lei pentru primul dosar, 23.000 lei în al doilea- din care a achitat un avans de 5.000 de lei, respectiv încă un onorariu de 5.000 lei pentru al treilea dosar.

În plângerea sa, ieșeanca a arătat că avocatul i-a pierdut primul proces după ce a dat în judecată altă instituție decât cea care trebuia, după care nici nu a mai făcut apel.

Citește și
fals avocat
Un fals avocat a fost condamnat la patru ani de închisoare. Ce le promitea clienților săi
Avocatul nu a putut să explice de ce nu și-a reprezentat clienta

În al doilea proces, apărătorul s-a prezentat în instanță fără să studieze dosarul și s-a certat cu judecătorul, iar în cel de-al treilea dosar avocatul nici măcar nu a mai formulat acțiunea de cerere de chemare în judecată, a susținut femeia.

Judecătoria Iași i-a dat parțial dreptate reclamantei. Astfel, în primul caz, magistrații au apreciat că nu există vreo dovadă de rea credință din partea avocatului, astfel încât nu există motiv pentru returnarea onorariului. La fel au considerat și pentru al doilea dosar, unde o ceartă cu judecătorul în instanță nu înseamnă că nu și-a făcut treaba.

Judecătoria a fost însă de acord cu ieșeanca în cel de-al treilea dosar, unde avocatul nu a putut să explice de ce nu și-a reprezentat clienta, motiv pentru care instanța l-a obligat să-i restituie femeii onorariul de 5.000 de lei.

Sentinţa nu este definitivă, iar femeia a făcut deja recurs. Dosarul se află acum pe rolul Tribunalului Iași.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult